您好,欢迎来到刀刀网。
搜索
您的当前位置:首页人教版新题型七年级英语下册unit2测试卷(含答案)

人教版新题型七年级英语下册unit2测试卷(含答案)

来源:刀刀网


七年级英语下册unit2测试卷

一、 语法选择。

A Relaxing Sunday

There is no one like mother in the world.My father often works outside. So my mother is always busy 1._______ the housework(家务)at home.This Sunday,I want her to have a rest and 2.________ her an introduced a corgi into the family.His name was Dookie.Then,on her 5 birthday,the Queen got her own corgi.She 6 her Susan.

People said that Susan started a corgi\"dynasty(朝代)\".Many of the Queen's corgis were Susan's descendants(后代).For more than 80 years,the Queen was often surrounded(绕)by corgis.She 7 over 30 corgis at that time.She always 8 time with the pets.She took them when travelling(旅游).They were her family.

unforgettable(难忘的) Sunday.I get up 3._______ in the morning to make breakfast.And I use apples,bananas 4.______ some roses to make delicious soup.Because my mother always 5._______ to keep healthy.In the afternoon,when my mother is 6._______ newspapers in the living room,I give her a cup of tea.When she is drinking tea,I am washing the clothes 7.______ the family.I know there is an 8.______ movie at 8:00 this evening.So I call aunt Tina and ask her to join 9._______ for the movie.At the end of the day,my mother thanks me for this 10._________ Sunday.But I tell her that I love her more than any other people in the world. ( )1.A.to do B.doing C.does D.done

( )2.A.give B.gives C.giving D.to give

( )3.A.early B.earlier C.earliest D.more early

( )4.A.or B.but C.and D.so ( )5.A.wish B.wishes C.wishing D.wished ( )6.A.read B.to read C.reads D.reading ( )7.A.for B.to C.on D.from ( )8.A.interested B.interesting C.interest D.interests

( )9.A.we B.our C.us D.ours

( )10.A.relax B.relaxes C.relaxed D.relaxing 二、完形填空

Did you see the new film The Queen's Corgi(女王与柯基)s?Do you know the 1 story of the Queen and her corgis?

Corgis are 2 kind of dogs.The Queen began to love corgis 3 she was a little girl.It all started in 1933.Her father 4

Last year,the Queen 9 the last one of her corgis,Willow.The corgi dynasty ended.But she will always remember the happy times 10 them.

( )11.A.really B.real C.reals D.more real

( )12.A.a B.an C.the D./ ( )13.A.what B.why C.when D.where

( )14.A.one B.first C.ones D.firstly

( )15.A.eighteens B.eighteenths C.eighteen D.eighteenth ( )16.A.called B.asked C.wanted D.took ( )17.A.have B.has C.had D.having ( )18.A.spend B.spends C.spending D.spent

( )19.A.missed B.lost C.thought D.left

( )20.A.with B.in C.by D.as

三、阅读理解。

A

McCooler's Beer Festival

1

A selection of local beers. Live music.

Ice-cream,firuit salad,burgers. $15 each person.

★Friday,Sept.15th,5:00 pm~11:00 pm ★Saturday,Sept.16th,1:00 pm~11:30 pm ★Sunday,Sept.17th,1:00 pm~5:00 pm www.McCoolersBeerFest.com 10 South Main Street,Quakertown,PA.

( )21.People can't have in the beer festival. A.ice-cream B.salad C.soup ( )22.How many days are there for the beer festival?

A.Two days. B.Three days. C.Four days. ( )23.We can go to the beer festival at__on Friday.

A.1:00 pm B.4:00 pm C.6:00 pm ( )24.Mr.Lee takes his two friends to the beer festival.They need to pay_

A.$30 B.$45 C.$60 ( )25.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.We can enjoy tea and coffee at the festival.

B.The day after Sept.17th is Saturday.

C.We can know the phone number of the beer festival. D.We can know the website of the beer festival.

B

( )26.Li Lei likes giraffes very much and he often goes A.It's very big.It's strong.It has a long nose.It lives in to the zoo on Sunday to see the giraffes. Africa and Asia.It eats grass and trees.It can help people carry heavy things.And it can act for people. ( )27.Tom likes zebras best.His uncle took many photos when he went to Africa,so Tom often shows these photos B.It's very small.It has a long tail(尾巴).It lives in nearly to his friends. all countries.It likes cheese. ( )28.It is very strange that Wang Tao's favorite animal C.It is black and white.It likes eating bamboos(竹子).It is mouse.I think it is because his grandparents live in lives only in China now. the country. D.It has four long legs.It can run very fast.It has a very long neck.It eats leaves. D.burgers ( )29.Lily's favorite animal is elephants. She wants to Thailand to see the elephants this summer. E.It can fly.It can dive.It's usually white.It eats fish and lives by the sea. D.Five days. ( )30.Lucy likes pandas very much.She thinks the pandas are very lovely. F.It can swim in the sea and walk on the land.It can't fly.,It D.12:00 pm eats fish.It lives in very cold places. G.It looks like a horse.It has black and white stripes(条 D.$75 纹).It lives in Africa.It eats grass.

四、短文填空

请用适当的词完成下面的短文每个空只能填写一个形式,意义相符的单词。

Let me tell you something about my family rules.I don't have so31 rules at home.In my bedroom,I can do almost everything.For example,I can listen to either quiet music or 32 music in my own room.My mother

第 2 页

共 5 页 2

thinks it's OK.But sometimes if she wants to 33 herself,she would come and close the door of my room.And I can also put a lot of34 of my favorite stars on the wall.Lu Han is one of my favorite stars,and I have a lot of his photos.

I have a TV in my room,too.35 I watch TV,I have to finish my homework.\"Work 36 first.\"Mum always says.From Monday to Friday,I mustn't watch TV in the evening.On 37 ,I can watch TV until 11 o'clock.Also,I have to make my bed every day and 38 my room every week.It 39 me some 44.What does Tom think of walking?

time.Sometimes I 40 a little tired.But I am still very happy. people you really like.Be kind to a lot of people.40 so, you will have more chances(机会)to make friends. 五.

六.任务型回答

Hello,I'm Wang Gang.I come from China.I have a new bike.The bike is blue and I like it very much.It is from my grandfather.We move into a new house and it is far from my school,so my grandfather buys a bike for me.It takes me about 20 minutes to get to school by bike.

My name is David.I come from the USA.I'm 14 years old.I go to school in my father's car.It is about 15 kilometers from my home to school.The traffic(交通)is heavy,so it takes me about 40 minutes to get to school.

I'm Tom.I'm from England.I like walking very much.I think it is good for my health,so I like walking to school.I

takes me about 30 minutes.Sometimes,the weather is bad,so I go to school by bus.It takes me about 15 minutes.

根据短文内容回答下列问题。

41.Who does Wang Gang get a bike from?

42.How long does it take Wang Gang to get to school by bike? 43.How far is it from David's home to school?

45.How does Tom go to school in bad weather?

测试卷答案及解析: 一

1.【答案】B 【考点】考查冠词【解析】 Be busy doing sth 意为“忙于做某事”。

2.【答案】D 【考点】考查动词辨析【解析】根据语境可知,我的妈妈总是很忙,所以我想让她休息一下,想给她

一个难忘的周日Want to do sth 意为“想要做某事”.

3.【答案】A【考点】考查非谓语动词【解析】根据语境可知,周日早上我很早就起来做早饭。副词early在此修饰 get up

4.【答案】C 【考点】代词【解析】根据句意,我用苹果、香蕉和一些玫瑰做了一道美味的汤。

5.【答案】B 【考点】考查宾语从句【解析】根据语境可知,我用水果和花做了汤,是因为我的妈妈希望保持健

康。主语Mymother为三人称单数,谓语动词需用第三人称单数。

6.【答案】D 【考点】介词【解析】根据句意,当妈妈正在客厅看报纸的时候,我就给她泡一杯茶。Be doing sth表示“正在做某事”

7.【答案】A【考点】短语辨析【解析】根据语境可知,当妈妈喝茶时,我正在给家人洗衣服。

8.【答案】B【考点】数词【解析】根据句意,我知道今晚八点有一部有趣的电影。修饰物用现在分词,故用 interesting。 9.【答案】C 【考点】复合形容词【解析】根据语境可知,我请Aunt Tina和我们一起去看电影。Join sb意为“加入某人”,此处的sb需填宾格形式,故用us。

10.【答案】D【考点】短语辨析【解析】根据语境可知,在一天快要结束的时候,妈妈感谢我给了她这个放松的周日。修饰物用现在分词,故用 relaxing。

3

11.B。通读全文可知,文章在讲女王与柯基之间的真实故事。 12.A。根据语境可知,柯基是一种狗。A kind of意为“一种”

13.C。根据句意,当女王还是一个小女孩儿的时候,她就开始喜欢柯基了。 14.B。根据句意,她父亲第一次把一只柯基犬介绍给这个家庭。

15.D。根据句意,在她第18岁生日那天,女王得到了她自己的柯基,表示“第几个生日”,需用序数词。

B

26-30 DGBAC 四

31.【答案】many【考点】形容词【解析】根据下文\"In my bedroom,I can do almost everything.”可知,作者没有太多家庭规则。

32.【答案】noisy【考点】形容词【解析】根据句意,作者可以在自己房间听安静的和吵闹的音乐,他妈妈都觉得没关系。

33.【答案】relax【考点】动词【解析】根据下文“she would come and close the door of my room.\可推测这时妈

16.A.根据句意,女王叫她Susan。

17.C.根据句意,那时她有30多只柯基犬。这里在讲述过去的事,用一般过去时。 18.D。根据句意,她总是和宠物待在一起。这里在讲述过去的事,用一般过去时。 19.B.根据句意,去年,女王失去丁最后一只柯基犬Willow. 20.A。根据语境可知,她会永远记住和他们在一起的快乐时光。

妈想放松休息。

34.【答案】photos/pictures【考点】名词【解析】根据下文“Lu Han is...his photos.”可知,他可以把照片贴在墙上。 35.【答案】Before【考点】连词【解析】根据句意,在看电视之前,作者必须先完成家庭作业。 36.【答案】comes【考点】动词【解析】根据语境,作者妈妈认为学习第一。

37.【答案】weekends【考点】名词【解析】联系上下文,周一到周能看电视,可推测出周末可以看到11点。 38.【答案】clean【考点】动词【解析】根据句意,作者每天要整理床铺,每周要打扫房间。 Clean one's room 意为“打扫某人的房间”。

A

39.【答案】takes【考点】动词【解析】根据语境可知,整理床铺和打扫房间要花费作者一些时间。

40.【答案】feel【考点】动词【解析】 根据上文,整理床铺和打扫房间要花一些时间,可推测出有时作者会感觉到有点累。 五.任务型回答

21.【答案】C 【考点】细节理解【解析】根据“Ice-cream,fruit salad,burgers.”可知,在啤酒节上没有汤喝。

1.His grandfather./Wang Gang gets a bike from his grandfa-ther.根据第一段中“The bike is blue...from my grandfa-

22.B 根据【答案】【考点】细节理解【解析】“Friday,Sept.15th,5:00 pm~11:00 pm;Saturday,Sept.16th,1:00 pm~11:30 pm;Sunday,Sept.17th,1:00pm~5:00 pm”可知,啤酒节持续三天。

23.【答案】C 【考点】细节理解【解析】根据“Friday,Sept.15th,5:00 pm~11:00 pm”可知,星期五下午5点到11点可参加啤酒节。

24.【答案】B 【考点】细节理解【解析】根据“$15 each person”可知,三个人共需要45美元。 25.【答案】D 【考点】推理题【解析】通读全文可知,文章提供了关于啤酒节信息的网站。

2.About 20 minutes./It takes Wang Gang about 20 minutes to get to school by bike.o根据第一段最后一句“It takes me...school by bike.\"可知,Wang Gang骑自行车到学校大约需要20分钟。

3.About 15 kilometers./It is about 15 kilometers from David's home to school.o根据第二段中\"It is about...my home to

共 5 页 第 4 页

4

ther.\"可知,Wang Gang 从他祖父那里得到一辆自行车。

school.\"可知,从David家到学校大约15公里。

4.Good for his health./Tom thinks walking is good for his health.根据第三段中\"I think it is good for my health,”可 知,Tom认为散步有益于他的健康。

5.By bus./Tom goes to school by bus in bad weather.。根据第三段最后一句“Sometimes,the weather is..,school by bus.\" 可知,Tom在天气不好的时候乘汽车去上学。

5

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- gamedaodao.com 版权所有 湘ICP备2022005869号-6

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务