下学期期末试卷含解析
一、 选择题
1. to understand what he doesn’t, he makes a fool of himself. A.Always pretending B.Always pretended C.Having always pretended
D.Always being pretended
参:
A
2. Having lived in the town for quite a few years, I no longer felt ________in the whole neighborhood.
A. out of place B. out of order C. out of control D. out of question 参: A
24.“You can’t catch me!” Monica shouted, _____ to the playground.
A. run B. running C. to run D. ran 参: B 略
4. --What has made him so upset?
--_______ alone to face a troublesome milk case. A. Left B. Having left C. Being left D. To leave 参:
C
略
5. The floor is dirty and it requires _________.
A. being cleaned B. clean C. to clean D. cleaning 参:
D 略
6. The Gate of Fortune, from_____ top visitors can enjoy a wonderful sea view, will attract lots of tourists.
A. which B. whose C. what D. where 参: B
7.
参:
略
8. In some Muslin countries, women do not ________ their faces in public.
A. reveal B. uncover C. expose D. disclose 参: C
34. It is hard for the Greek government to get over the present difficulties ______ it gets more financial support from the European Union. A. if 参: B 略
B. unless
C. because
D. since
10. --- Have you got any idea for the summer vocation?
--- I don’t mind where we go _________ there’s sun, sea and beach. A. as if B. as long as C. now that D. in order that 参: B 略
11. He articles for our wall-newspaper these three years,and he about forty articles.
A.has been writing;has written B.has been writing;wrote C.is writing;has been writing D.has written;has written
参:
A
提示:句意为:“这三年来他一直为我们的墙报写文章,而且他已经写了大约40篇文章了。”由these three years及句意可知第一个空格处为现在完成进行时态,故排除C、D两项;而他已经写了大约40篇文章,应用现在完成时态,故排除B项。
12. Hard as a teacher may try, he can’t ______to make all his students make a difference in study, letting alone in life.
A. ensure B. be sure C. guarantee D. insure 参:
C
13. When they arrived, I was about to leave, so I had only limited time to explain _______ to them my opinion on their plan.
A. desperately B. properly C. roughly D. eventually 参:
C
35. I got close enough to hear them speaking Chinese, and I said “Ni Hao ” just as I ________ do in China.
A. must B. might C. can D. should 参: B 略
15. Do you know ____John is getting on well with his studies? A. how B. what C. that D. with 参: C
16. —Have you finished your book report?
—Not yet. I couldn't________on it with so loud music next door last night. A. draw B. devote C. direct D. concentrate 参: D
17. _ The water was left running all night long.
_ Yes. It seemed that John_____ . He was the last one to leave the lab.
A. was to be blamed B. was to blame C. had been blamed D. should be blamed 参: B
18. — Have you got used to the Chinese food, Robert?
—
Yes. But I don't like _____ when a Chinese host keeps serving me the food I don't like.
A.this B.that C.those D.it 参: D
二、 短文改错
19. 短文改错(共10小题;每题1.5分,满分15分)
此题要求改正所给短文中的错误。先对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:
该行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。
该行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。
该行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。 注意:⒈ 原行没有错的不要改; ⒉ 答案必须写在答题卡相应的位置上。 Dear Editor,
I’m writing to tell you opinion about water saving. 81.______ Water is important. We, as well as animal, cannot live 82.______ without water and neither agriculture or industry can go 83.______ without it. Yet it seemed that water is becoming less and less. 84.______ Many countries in the world find we don’t have enough water. 85.______
To deal with a problem, I think, we should first go all 86.______ out to plant trees though trees will help save water. Next, no 87.______ drinking water should be left running. Third, we should find 88.______ ways to reuse the water using in washing, especially bath .______ water for which is quite a lot, and that will save much water. 90.______ Sincerely, Li Hua 参: Dear Editor,
I’m writing to tell you∧opinion about water saving. 81. my Water is important. We, as well as animal, cannot live 82. animals without water and neither agriculture or industry can go 83. nor without it. Yet it seemed that water is becoming less and less. 84. seems Many countries in the world find we don’t have enough water. 85. they To deal with a problem, I think, we should first go all 86. the______ out to plant trees though trees will help save water. Next, no 87. because/since/as drinking water should be left running. Third, we should find 88. √ \\
\\
ways to reuse the water using in washing, especially bath . used water for which is quite a lot, and that will save much water. 90. for Sincerely, Li Hua
略
20. 此题要求改正所给短文中的错误。短文中有10处错误,每句最多有两处。 错误涉及一个单词的增加、删改或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1、每处错误及修改均仅限一词。
2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Everyone has a dream. We are on the way to achieve it whether the way is smooth or tough. As Senior 2 student , I have the same dream as my classmates that I can be admitted to an ideal university. In the past two year, I have done everything I can to equip myself with that I have learnt from my teachers. Not only had I enjoyed the pleasure of study but also I have got closer to my dream. Anxiety and pressure did discourage from me at times and with the encouragement of my teachers and classmates, I think I’ll make it.
I’m sure that there has still a long way to go to achieve my dream. No matter what challenging it is, I will make it come true. As the proverb said, “Where there’s a will, there’s a way.”
),并在此符号下面写出该加的词。
参:
Everyone has a dream. We are on the way to achieve it whether the way is smooth achieving
or tough. As∧ Senior 2 student , I have the same dream as my classmates that I can a
be admitted to an ideal university. In the past two year, I have done everything I years
can to equip myself with that I have learnt from my teachers. Not only had I enjoyed what have
the pleasure of study but also I have got closer to my dream. Anxiety and pressure did discourage from me at times and with the encouragement of my teachers and
去掉 but
classmates, I think I’ll make it.
I’m sure that there has still a long way to go to achieve my dream. No matter
is
what challenging it is, I will make it come true. As the proverb said, “Where how says there’s a will, there’s a way.” 【分析】
这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者通过两年的努力学习,更接近了自己的理想—考上理想的大学。
【详解】第一处:考查非谓语动词。短语on the way to中的to是介词,其后的动词要用动名词形式作宾语,故achieve→achieving。
第二处:考查冠词。句意:做为一名高二学生,我和其他同学有着相同的梦想。此处student是可数名词单数,其前需要冠词修饰,故在as后加a。
第三处:考查名词。In the past two year在过去的两年里,year要用复数形式,故year→years。
第四处:考查名词性从句。句意:在过去的两年里,我尽我所能用从老师那里学到的东西来武装自己。分析句式结构,此句是宾语从句,连接词在从句中作learnt 的宾语,从老师那学到的什么,that引导宾语从句,在从句中不补充当任何成分,故that→what。 第五处:考查时态。not only…but also连接两个并列结构,前后时态保持一致,结合上文的in the past two years可知,要用现在完成时,故had→have。
第六处:考查介词。句意:焦虑和压力有时候也会让我灰心。此句中的discourage是及物动词,其后可直接接宾语,不需要介词,故将from去掉。
第七处:考查连词。分析前后句意可知,此处是转折关系,要用连词but,故and→but。 第八处:考查固定句型。句意:我知道要实现我的梦想,还有很长的路要走。There be句型意思是某地/某处有某物,故has→is。
第九处:考查状语从句。句意:无论它多么具有挑战性,我都会去实现它。challenging是形容词,要用how引导让步状语从句,故what→how。
第十处:考查时态。句意:俗话说“有志者,事竟成”。“俗话说”是客观事实,要用一般现在式,故said→says。
三、 阅读理解
21. Bardithch High School decided to have an All-School Reunion. Over 450 people came to the event. There were tours of the old school building and a picnic at
Confederate Park. Several former teachers were on hand to tell stories about the old days. Ms. Mabel Yates, the English teacher for over fifty years, was wheeled to the Park. Some eyes rolled and there were a few low groans (嘟囔声) when Ms. Yates was about to speak. Many started looking at their watches and coming up with excuses to be anywhere instead of preparing to listen to a lecture from an old woman who had few kind words for her students and made them work harder than all the other teachers combined. Then Ms. Yates started to speak:
“I can’t tell you how pleased I’m to be here. I haven’t seen many of you since your graduation, but I have followed your careers and enjoyed your victories as well as crying for your tragedies. I have a large collection of newspaper photographs of my students. Although I haven’t appeared in person, I have attended your college graduations, weddings and even the births of your children, in my imagination. ”
Ms. Yates paused and started crying a bit. Then she continued:
“It was my belief that if I pushed you as hard as I could, some of you would succeed to please me and others would succeed to annoy me. Regardless of our motives, I can see that you have all been successful in your chosen path.”
“There is no greater comfort for an educator than to see the end result of his or her years of work. You have all been a great source of pleasure and pride for me and I want you to know I love you all from the bottom of my heart.”
There was a silence over the crowd for a few seconds and then someone started clapping. The clapping turned into cheering, then into a deafening roar (呼喊). Lawyers, truck drivers, bankers and models were rubbing their eyes or crying openly with no shame all because of the words from a long forgotten English teacher from their hometown.
60. What activity was organized for the school reunion? A. Sightseeing in the park
B. A picnic on the school playground C. Telling stories about past events D. Graduates’ reports in the old building 61. What can be inferred from Paragraph 2?
A. Some graduates were too busy to listen to Ms. Yates’ speech B. Many graduates disliked Ms. Yates’ ways of teaching
C. Some people got tired from the reunion activities D. Most people had little interest in the reunion
62. We can learn from Ms. Yates’ speech that she _________. A. kept track of her students’ progress B. gave her students advice on their careers C. attended her students’ college graduations D. went to her students’ wedding ceremonies 63. Which of the following can best describe Ms. Yates? A. Reliable and devoted B. Tough and generous C. Proud but patient D. Strict but caring 参: 60-63 CBA D 略
22. As we all know, it was Thomas Jefferson who wrote the Declaration of the Independence. He wrote it in two weeks, and after a few changes, it was accepted by the Congress. As a result, he became famous.
Born in Virginia, Thomas Jefferson, a brilliant student at school and almost talented lawyer later, was much interested in politics.
Jefferson was elected Governor of Virginia in 1779, and he was sent to France as the representative of the American government in 1784. Sixteen years later, at the age of 57, he was elected president after Washington and Adams.
Far from a handsome man, he was tall with long arms and big hands. Jefferson, who was an amusing talker in conversation but a poor speaker, was generally good-natured.
Jefferson was regarded as a defender of freedom on America. As a president, he protected the right of free speech. Interestingly enough, in his eight years as President, Jefferson never
vetoed a bill which Congress had passed. He did a lot in organizing the new University of Virginia.
Thomas Jefferson died on July the fourth, 1826, the 50th anniversary of American Independence.
32. From the passage we can infer that America won its independence in ___. A. 1786 B. 1776 C. 1842 D. 1800
33. How old was Thomas Jefferson when he became Governor of Virginia? A. He was 26. B. He was in his forties. C. He was 36. D. We don’t know.
34. Which of the following statements is true?
A. Jefferson was not only very talented but also very handsome. B. Jefferson was not an easy person to get along with.
C. Jefferson was an amusing talker, but not good at speaking in public. 35. Jefferson died when he was ____. A. 72 B. 73 C. 83 D. 92
参:
32. B 33. C 34. C 35. C
本文主要讲述了杰弗逊的政治生涯及成就。
32. 推理判断题。根据文章最后一段Thomas Jefferson died on July the fourth, 1826, the fiftieth anniversary of American Independence.可知Thomas Jefferson死于1826年,1826年也是美国50周年,所以美国战争胜利在1826-50=1776年,故选B。
33. 细节理解题。根据第三段Jefferson was elected Governor of Virginia in 1779, and he was sent to France as the representative of the American government in 1784. Sixteen years later, at the age of 57, he was elected president after Washington and Adams.可知,他57岁时被选为美国总统,16年前即41岁时是1784年,他被派往法国,因此可以推算1779年他被选为弗吉尼亚州长时是36岁。故选C。
34. 推理判断题。A项由第四段第一句Far from a handsome man, he was tall with long arms and big han可知Jefferson是一个不帅的人,故A项表述错误。B项由第四段第二句Jefferson, who was an amusing(令人愉快的) talker in conversation but a poor speaker, was generally good-natured.可知Jefferson一般都是善意的,所以是好相处的,故B项表述错
误。C项,由第四段第二句Jefferson, who was an amusing(令人愉快的) talker in
conversation but a poor speaker, was generally good-natured.可知Jefferson是一个有趣的交谈者,但是一个贫穷的演讲者,故C项正确。D项由第二段Born in 1743 in Virginia, Thomas Jefferson, a wonderful student at school and almost talented(天才的 ) lawyer later, was much interested in politics.可知Jefferson对政治非常感兴趣,故D项表述错误。故选C。
35. 推理判断题。根据第三段可知,1784+16=1800,1800年的时候他57,1826年他去世时是83岁。故选C。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- gamedaodao.com 版权所有 湘ICP备2022005869号-6
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务