您好,欢迎来到刀刀网。
搜索
您的当前位置:首页2020-2021年河南省新乡市某校初二(下)期中考试英语试卷

2020-2021年河南省新乡市某校初二(下)期中考试英语试卷

来源:刀刀网


2020-2021年河南省新乡市某校初二(下)期中考试英语试卷

一、阅读理解 1.

C.number of people in the car

D.the weather

(5)How many people were injured in the accident?

Accident Weather condition Cause Date Time of call Caller(来电者) Place Conditions Action Accident Report A truck hit a car. Three people were in the car. It was a fine day. The car driver, Chen Gang was calling while driving. March 21st, 2020 10:20 p.m. Wei Feng. He was walking by the road when the accident happened. Huaihe Road, Hefei Chen Gang hurt his leg. Chen Gang's father hurt the head. Chen Gang's son felt frightened. The truck driver was also frightened. Two policemen arrived by car at 10:40 p.m. and sent the victims(受害者)to Aihua Hospital at 10:45 p.m. A.Two. 2.

B.Three. C.Four. D.Five.

I'm ready to do my first jump 10 months after a skydiving accident. I can't wait! That accident almost killed me and it made me stay in hospital for half a year. During the boring long days, I didn't feel glad to be alive. I was wondering how I could live without my favorite sport.

It all started one evening after a nine-to-five day. I was sitting on the sofa when an ad. Came on the television. \"Try skydiving,\" it said. The next day, I went to the skydiving school in my town. At the end of the day's lessons, I knew I found the right sport for me.

I will never forgot my first jump. Five of us walked to the runway and got into a plane. I was scared, but the others were talking and joking, and I started to feel a little relaxed. It was a beautiful, cloudless day and the sun was just going down. Soon it was time to jump. As I jumped from the plane, I shouted. But then everything became quiet. It as the most wonderful four minutes of my life.

From the first jump, I was hooked. I started spending all my free time skydiving. It became my reason for living. Things were going really well. Then an accident happened on my 104th jump. I broke my both legs, right arm and nose. I stayed in hospital for six months, but I still couldn't forget skydiving.

My mother couldn't understand why the only reason I wanted to get better was to go skydiving again. But for me, skydiving is life, and life is skydiving.

(1)What caused the accident? A.The bus driver was too careless. B.The truck driver drank too much.

C.The car driver was calling while he was driving. D.The truck driver was too tired.

(2)Who called the police? A.Wei Feng.

C.Chen Gang's father.

(3)How long did it take the police to arrive at the scene(现场)? A.Five minutes. C.Twenty minutes.

(4)From the passage, you can learn all the following EXCEPT ________. A.the name of the truck driver

B.time of call B.Ten minutes.

D.Twenty-five minutes. B.Chen Gang. D.The truck driver.

Word Bank skydiving 特技跳伞

【长难句分析】:

At the end of the day's lessons, I knew I found the right sport for me. 翻译:在一天的课程结束时,我知道我找到了适合我的运动。 句子分析

句子主干:I knew(that)... 其他成分:

1)At the end of the day's lessons,为状语。

2)I found the right sport for me,为省略了that的宾语从句,作动词knew的宾语。 聚沙成塔:

at the end of在……结束时

(1)When the writer was in hospital, he ________.

第1页 共16页 ◎ 第2页 共16页

A.thought the time was funny C.wanted to kill himself

B.felt lucky to be alive D.thought of skydiving

make their shouzhang beautiful.

【长难句分析】:

When Lin has too much homework to do, she writes about how she feels. 翻译:当林有太多作业要做时,她就会写下自己的感受。 句子分析

句子主干:she writes about how... 其他成分:

1)When Lin has too much homework to do,为when引导的时间状语从句。 2)how she feels,为how引导的宾语从句,作介词about的宾语。 (1)In the twin sister's shouzhang, what may you NOT see? A.World news.

(2)Which is NOT true about a shouzhang? A.It is a special diary with decorations. B.It's now getting popular in China. C.It started in Japan.

D.It only has tapes, stickers and drawings in it.

(3)The underlined word \"frustrations\" in Para. 3 means ________ things. A.useless

(4)Which of the following is an advantage of making a beautiful shouzhang for them? A.To like traveling. C.To be happy always.

(5)What is the text mainly about? A.What a shouzhang is.

B.How the twins make a shouzhang. C.What the twins put in their shouzhang. D.Why shouzhang is popular in China. 二、五选五

根据短文内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺,内容完整。

Whether it's a day off a week, you don't need to be among people to have a great time.(1)________ You can spend your holiday on your own doing something you have no time to do in your everyday life.

B.To be good at drawing. D.To like delicious food.

B.amazing

C.exciting

D.unhappy

B.School life.

C.How they feel.

D.Delicious food.

(2)How did the writer first know skydiving? A.From a TV ad. C.From the hospital.

(3)When did the writer try his first skydiving? A.On a morning. C.Ten months ago.

(4)The underlined word \"hooked\"in the passage means \"________\" in Chinese. A.失望的

(5)What can we learn from the passage? A.The writer had an accident on his 104th jump. B.The writer's mother thinks skydiving is interesting. C.The writer's mother planned to try skydiving with him. D.The writer wants to start a skydiving school in the future. 3.

Do you know what a shouzhang is? It is a diary decorated with tapes, stickers, drawing and other things. It's a part of Japanese popular culture and it also becomes popular in China.

Last May, twin sisters form Zhejiang Province became \"stars\" online because of their interesting shouzhang. They are Lin Ting and Mao Yue—two 14-year-old eighth grades from Wenhui Middle School in Hangzhou. They record things about food, travel, pets, school life, and other interesting things in their lives.

The twins started to make their shouzhang about three years ago. \"Nothing will be greater than to look back on these beautiful memories when we get old,\" Lin said. They stay true to themselves—putting both small happiness and little frustrations into their shouzhang. For example, they often write funny stories about their two pet dogs Dabao and Gege. When Lin has too much homework to do, she writes about how she feels. \"It makes me feel better,\" Lin said.

They also write about their favorite foods and stars. Mao collected pictures of ice cream, coffee and her idol, and stuck them in her shouzhang. They always bring their shouzhang with them while travelling.

Both of them are good at drawing. And they also have a box of tapes and stickers! So it's a piece of cake for them to

B.感激的

C.着迷的

D.遗憾的

B.On an afternoon. D.Six months ago. B.From a magazine. D.From a sports show.

第3页 共16页 ◎ 第4页 共16页

Eat your favorite foods. They can bring you much pleasure for sure. You can make a healthy meal at home. Cook something you love but usually don't have time to make. If you don't have meals at home, you can also go to a local restaurant for something special. Eat it there or bring it home.(2)________

Stay away form technology. You may have a chance to find the real beauty of life. Maybe you can't help playing with your smartphone all day while you are on holiday alone. Why not create more time to go hiking, fly kites or do some When the(11)________ reached \"zero\" without a notice, my fans looked worried. 14 days later, I(12)________ the sign \"IT'S A GIRL\". Then the bus stopped(13)________ in front of my window with the sign

\"CONGRATULATIONS!\" My daughter had been born 14 days late. Those people must have carried that sign(14)________ weeks. How exciting it was!

Since then, I've tried to put a smile on someone's face every day. Some may think I am stupid, but I know there is aother outdoor activities?(3)________

(4)________ You can go shopping, see a film, or take a class. Take your time to search for something even small that you want. Going to see a movie or a show alone can be a fun experience. Use your holiday as a chance to try something new like dancing or painting.

(5)________ Leave your worries behind and try to be master of your own, but remember that nothing is more important then safety.

A. In this way, you will have chances to be close to nature. B. All in all, relax and have a wonderful holiday. C. Try to find something new and fun to do. D. Being alone can be relaxing and amazing. E. Whether you eat out or cook at home, enjoy.

【长难句分析】:

Maybe you can't help playing with your smartphone all day while you are on holiday alone. 翻译:也许你在独自度假时禁不住一整天都在玩智能手机。 句子分析

句子主干:you can't help playing with...smartphone

其他成分:while you are on holiday alone,为while引导的时间状语从句。 聚沙成塔:

1)can't help doing sth.禁不住做某事 2)on holiday在度假 3)all day一整天 三、完形填空

Many years ago, I worked in an office with a very large window over looking a crowded street. One day I was standing by the window(1)________ a woman in a passing car looked up. Our(2)________ met. Naturally, I waved to her.

She looked(3)________ and tried to find out if we knew each other. It was the unexpected beginning of a year's window communication. Every day in my free time, I(4)_______by the window and waved to the passers-by who looked up. The same group of people in a bus passed by 4 p.m. every day. They(5)________ waved back and became my biggest fans.

Waving became boring, so I(6)________ my way. I made signs, \"Hi!\" \"Hello!\" \"Be happy!\" . I put them upon the window and waved.

My wife and I were looking forward to(7)________ first child. I(8)________ the whole world to know. Less than a month before the birth, I put up a(9)________ on the window, \"25 DAYS TILL BABY DAY\". Each day the number dropped and the passing people grew a little more(10)________.

第5页 共16页 (15)________ to do good things. I am bringing happiness to someone.

Word Bank wave 挥手 passer-by 路人 (1) A.until B.when

C.before

D.though

(2) A.eyes B.bodies

C.faces

D.minds

(3) A.happy B.moved

C.surprised

D.worried

(4) A.passed B.lay

C.rested

D.stood

(5) A.never B.always

C.seldom

D.sometimes

(6) A.supported B.protected

C.changed

D.started

(7) A.my B.our

C.their

D.her

(8) A.wanted B.agreed

C.reminded

D.required

(9)

第6页 共16页

A.map B.picture C.sign D.letter (10) A.upset B.serious C.sad D.excited

(11) A.number B.mark C.symbol D.score

(12) A.took away B.put up C.thought of D.tried out

(13) A.quietly B.carefully C.directly D.suddenly

(14) A.about B.for C.in D.after

(15) A.reason B.result C.chance D.standard

四、选词填空

阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确的形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。

what be use man about them among family think happy This world is not fair. Some people(1)________ born in rich families. They never need to worry(2)________ things like food as they grow up. Some people are born in poor(3)________. When they are still kids, they have to learn how to live by(4)________. Some people are born in stable countries. They don't really know(5)

________ it means to feel scared. Some people are born(6)________ wars. They need to do everything they can just to stay alive.

But people who are born in rich families can grow into(7)________ ones. People who are born in poor families can find a good way to work hard and live(8)________. People who are born in stable countries can choose

wrong ways and become bad(9)________. Yet there are many great men even in the most chaotic country in the world.

Your way of(10)________ decides your life. It would be the greatest regret in your life if you let opportunities go away through you fingers.

第7页 共16页 五、语法填空

阅读短文,根据语篇要求填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词。

Last December, I went to Europe to spend the Christmas holiday. I visited many countries: England, France, Italy, Switzerland and(1)________ on. The clothes in Pairs are very popular, so I decided to buy a French dress for my mother and a pair of sunglasses(2)________ my father. I also bought some Christmas cards and sent(3)________ to my friends in China. I thought they would(4)________ excited when they received them. I spent Christmas Eve with my French friends in Paris. We prepared a lot of food(5)________ had wonderful time. 六、补全对话

根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。 A: Hi. Han Hui. The movie, Hi, Mom《你好,李焕英》is on these days.(1)________? B: Yes, I'd like to. I am planning to see it, too. A:(2)________?

B: It is a story about a mom and her daughter. My favorite actress Jia Ling plays an role in it. A:(3)________?

B: I think Jia Ling is a good actress and full of humour. A:(4)________?

B: At the theater at 7:00. A:(5)________?

B: The traffic must be very terrible at that time, we had better ride there. A: You are so thoughtful! See you then. B: See you. 七、书面表达

成长是生命的主旋律。成长的路上可能是荆棘重重的,相信勇敢的我们一定能披荆斩棘,应对如流。生活和学习中出现问题时,我们如何应对的?请你以“The Ways We Cheer Ourselves up”为题,并根据以下要点和要求用英语写一篇短文。 1. 要点:

1)生活和学习中会有不愉快的事情,如考试不及格,父母不让玩太长时间手机等等。 2)当出现不愉快时,我们应该如何应对,提出些建议。 2. 要求:

1)文中不得出现真实姓名和学校名称。 2)词数80左右。

The Ways We Cheer Ourselves up ________

第8页 共16页

参与试题解析

2020-2021年河南省新乡市某校初二(下)期中考试英语试卷

一、阅读理解 1.

【答案】 C A C A A

【考点】 应用文阅读 广告布告类阅读 细节理解题 推理判断题

【解析】 此题暂无解析 【解答】

(1)C 细节理解题。根据表格第四行中Cause的内容:The car driver, Chen Gang was calling while driving.可知,事故原因是“汽车司机开车时打电话”。故选C。

(2)A 细节理解题。根据表格第七行中Caller(来电者)的内容:Wei Feng. He was walking by the road when the accident happened.可知,报警者是Wei Feng。故选A。

(3)C 推理判断题。根据表格第六行中Time of call的内容:10:20 p.m.以及最后一行Action的内容:Two policemen arrived by car at 10:40 p.m.可知,报警时间10:20,10:40到达,应是花费20分钟到达现场。故选C。

(4)A 推理判断题。根据表格第二行中Accident的内容A truck hit a car. Three people were in the car.以及第三行中Weather condition的内容It was a fine day.和第六行中Time of call的内容10:20 p.m.可知,文章提及了报警时间、汽车里人员数量、天气,但是未提及卡车司机姓名。故选A。

(5)A 细节理解题。根据表格倒数第二行中Conditions的内容Chen Gang hurt his leg. Chen Gang's father hurt the head.可知,受伤的有两个人。故选A。 2. 【答案】 D A B C A

【考点】 细节理解题 记叙文阅读 日常生活类阅读 词义猜测题

【解析】 此题暂无解析 【解答】

(1)D 细节理解题。根据文章第一段That accident almost killed me and it made me stay in hospital for half a year. During the boring long days, I didn't feel glad to be alive. I was wondering how I could live without my favorite sport.“那次事故差点杀了我,让我在医院里呆了半年。在那些无聊而漫长的日子里,我并不为活着感到高兴。我在想没有我最喜欢的运动我怎么活下去。”可知,作者在住院期间想起的是特技跳伞。故选D。

(2)A 细节理解题。根据文章第二段It all started one evening after a nine-to-five day. I was sitting on the sofa

when an ad. Came on the television. \"Try skydiving,\" it said.这一切都始于朝九晚五的一天晚上。我正坐在沙发上,突然看到一则广告。(它)在电视上播放。“试试特技跳伞吧,”它说。可知,作者第一次知道特技跳伞是从电视广告上。故选A。

(3)B 细节理解题。根据文章第三段It was a beautiful, cloudless day and the sun was just going down. Soon it was time to jump.“那是一个美丽的、无云的一天,太阳刚刚下山。很快就到了跳(伞)的时间。”可知,作者首次特技跳伞是在一个下午。故选B。

(4)C 词义猜测题。根据划线部分后的内容I started spending all my free time skydiving. It became my reason for living.“我开始把所有空闲时间都花在跳伞上。它成了我活着的理由。”可推知,从第一次跳伞开始,作者就被迷住了,即划线单词hooked意为“着迷的”。故选C。

(5)A 细节理解题。根据文章第四段Then an accident happened on my 104th jump. I broke my both legs, right arm and nose.“然后在我第104次跳伞时发生了意外。我摔断了双腿、右臂和鼻子。”可知,作者在第104次跳伞时发生了事故。即A项表述正确。故选A。 3. 【答案】 A D D B C

【考点】

日常生活类阅读 记叙文阅读 推理判断题 词义猜测题 主旨大意题 【解析】

第9页 共16页 ◎ 第10页 共16页

此题暂无解析 【解答】

(1)A 推理判断题。根据文章第二段They record things about food, travel, pets, school life, and other

interesting things in their lives.“她们记录关于食物、旅行、宠物、学校生活以及她们生活中其他有趣的事情。”以及第三段When Lin has too much homework to do, she writes about how she feels.“当林有太多作业要做时,她就会写下自己的感受。”可知,A项“世界新闻”未提及,故选A。

(2)D 推理判断题。根据文章第一段Do you know what a shouzhang is? It is a diary decorated with tapes, stickers, drawing and other things.“你知道手帐是什么吗?它是一本用胶带、贴纸、图画和其他东西装饰的日记。”可知,它里面不只有胶带、贴纸和画。即D项表述错误。故选D。

(3)D 词义猜测题。根据文章划线部分内容They stay true to themselves—putting both small happiness and little frustrations into their shouzhang. For example, they often write funny stories about their two pet dogs Dabao and Gege. When Lin has too much homework to do, she writes about how she feels.“她们做真实的自己,把小小的快乐和小小的________都放进她们的手账里。例如,她们经常写关于她们的两只宠物狗大宝和格格的有趣故事。当林有太多作业要做时,她就会写下自己的感受。”可推知,此处表示她们会把快乐的事和不快乐的事都写进自己的手账中,即划线单词frustrations意为“不快乐的”。故选D。

(4)B 推理判断题。根据文章最后一段Both of them are good at drawing. And they also have a box of tapes and stickers! So it's a piece of cake for them to make their shouzhang beautiful.“她们俩都擅长画画。她们还有一盒胶带和贴纸!所以这对她们来说像是一块蛋糕,使她们的手帐章美丽。”可推知,擅长画画是她们制作手账的优势。故选B。

(5)C 主旨大意题。根据文章内容可知,文章讲述了一对双胞胎怎样记手帐、她们手账的内容等。所以C项“这对双胞胎在她们的手帐里记了什么”符合题意。故选C。 二、五选五

【答案】 D,E,A ,C,B 【考点】 五选五阅读 【解析】 此题暂无解析 【解答】

(1)D 根据上文Whether it's a day off a week, you don't need to be among people to have a great time.不论是一周休息一天,你都不需要在人群中度过快乐时光。并结合选项可知,D项中的“Being alone”与上文中的“ you don't need to be among people”相对应,即D项“独处可以让人放松和惊喜。”符合语境。故选D。

(2)E 根据段首句Eat your favorite foods.吃你最喜欢的食物。可知,空处应是与吃食物相关,即E项“不管你是出去吃还是在家做饭,享受吧。”符合语境,故选E。

(3)A 根据上文Why not create more time to go hiking, fly kites or do some other outdoor activities?为什么不创造更多的时间去远足、放风筝或做一些其他的户外活动呢?可知,做户外活动有助于接近自然,A项“这样,你将有机会接近自然。”符合语境,故选A。

(4)C 根据下文Going to see a movie or a show alone can be a fun experience. Use your holiday as a chance to try something new like dancing or painting.“独自去看一场电影或表演是一种有趣的经历。把假期当作一个尝试新事物的机会,比如跳舞或绘画。”并结合选项可知,C项中的“fun”与上文中的“fun”相对应,C项中的

“something new”与上文中的“something new”相对应。即C项“试着去做一些新的、有趣的事情。”符合语境,故选C。

(5)B 根据下文Leave your worries behind and try to be master of your own, but remember that nothing is more important then safety.把你的烦恼抛在脑后,努力做你自己的主人,但是记住没有什么比安全更重要。可知,

把烦恼抛在脑后、做自己的主人,是为了度过一个美好的假期。结合选项,B项“总之,放松一下,度过一个美好的假期。”符合语境,故选B。 三、完形填空 【答案】 B A C D B C B A C D A B C B C

【考点】 记叙文完形 人物故事类

【解析】 此题暂无解析 【解答】

(1)B 考查连词辨析。句意:有一天,当一个女人坐在一辆经过的汽车里向上看时,我正站在窗边。A.直到......为止;B.当……时;C.在……之前;D.尽管。分析句子可知,此句是含有由连词when引导的时间状语从句的复合句。故选B。

(2)A 考查名词辨析。A.眼睛;B.身体;C.脸;D.心灵。根据上文I was standing by the window和a woman in a passing car looked up以及下文Naturally, I waved to her.可知,作者在楼上的窗前,女子在车里,所以应是他们的“目光”相遇,即A项符合语境。故选A。

(3)C 考查形容词辨析。A.高兴的;B.感动的;C.感到惊讶的;D.担心的。根据上文Naturally, I waved to her.(自然地,我向她挥手。)以及下文tried to find out if we knew each other.(想知道我们是否认识对方)可知,车上的女子看到作者在向她招手时,她“感到惊讶”。故选C。

(4)D 考查动词辨析。A.经过;B.躺;C.休息;D.站。根据第一段第二句One day I was standing by the

window(1)________ a woman in a passing car looked up.可知,“standing by the window(站在窗前)”与空格所在句子中的“(4)_______by the window”相呼应,此处是词汇复现。故选D。

(5)B 考查副词辨析。A.从不;B.总是;C.很少;D.有时。根据下文and became my biggest fans可知,此处表示他们总是向作者挥手回应。故选B。

第11页 共16页 ◎ 第12页 共16页

(6)C 考查动词辨析。A.支持;B.保护;C.改变;D.开始。根据上文Waving became boring(挥手变得无聊)可知,此处表示作者改变了他的方式。故选C。

【解析】 此题暂无解析 【解答】

(7)B 考查物主代词辨析。句意:我和妻子都在期待我们的第一个孩子。A.我的;B.我们的;C.他们的;D.

(1)are 考查系动词。句意:一些人出生于富裕的家庭。固定搭配be born in出生于。根据句意可知,此处

她的。根据下文My daughter had been born 14 days late.可推知,此处表示我和妻子都在期待我们的第一个孩

是在说明一般事实,所以本句时态为一般现在时。根据主语people为复数,可知此处应为are。故填are。

子。故选B。

(2)about 考查介词。固定短语worry about担心。故填about。

(8)A 考查动词辨析。A.想要;B.同意;C.提醒;D.需要,要求。根据下文Less than a month before the birth, (3)families 考查可数名词复数。根据上文Some people(1)________ born in rich families.一些人出生于富I put up a(9)________ on the window, \"25 DAYS TILL BABY DAY\".(出生前不到一个月,我在窗户上张贴了一个裕的家庭。可知,此处表示一些人出生于贫穷的家庭。根据上文中的families为名词复数可知,此处也应为标牌:“离婴儿出生还有25天”)”可知,作者想让全世界都知道他们第一个孩子的出生。故选A。 名词复数。故填families。

(4)themselves 考查反身代词。根据上文一些人出生于贫穷的家庭可知,此处表示当他们还是孩子的时候,(9)C 考查形容词辨析。A.地图;B.图片;C.指示牌、标牌;D.字母。根据句中“put up(张贴)”及其内容

他们必须学会如何生活。固定短语by oneself独自,单独。主语是they,对应的反身代词是themselves,“25 DAYS TILL BABY DAY(离婴儿出生还有25天)”可知,此处是指挂了一个标牌,故选C。

故填themselves。

(10)D 考查动词辨析。A.心烦的;B.严重的;C.悲伤的;D.兴奋的。根据上文Each day the number dropped

(5)what 考查连接代词。根据语境并结合所给单词可知,此处表示他们不知道害怕意味着什么。即此处应

(每天的数字都在下降)并结合常识可知,路人们知道离作者的孩子的出生日期越来越接近了,他们也越来

为what“什么”。故填what。

越兴奋了。故选D。

(6)among 考查介词。根据语境可知,此处表示有些人出生在战争中。即此处应为介词among。故填

(11)A 考查名词辨析。A.数字;B.标志;C.象征;D.分数。根据第四段最后一句Each day the number among。

dropped(每天的数字都在下降)可知,当这个数字到达“零”时,路人开始担心了。此处是词汇复现。故选A。 (7)useless 考查形容词。根据句首的But并结合所给单词可知,此处表示但出生在富裕家庭的人可能会成

长为无用之人。useless无用的,形容词,符合语境。故填useless。 (12)B 考查动词短语辨析。A.带走;B.张贴;C.认为,想到;D.试验,尝试。根据第四段I put up a(9)

(8)happily 考查副词。分析句子可知,空处作状语修饰空前动词live,所以空处应为副词。根据空前find a ________ on the window(我在窗户上张贴了一个标牌:)可知,此处是词汇复现,是指作者张贴“是一个女孩”

good way并结合所给单词可知,此处表示出生在贫困家庭的人可以找到努力工作和幸福生活的好方法。即空的牌子。故选B。

处应为副词happily。故填happily。

(13)C 考查副词辨析。A.安静地;B.小心地;C.直接地;D.突然地。根据空后in front of my window with the (9)men 考查可数名词复数。根据空前的bad为形容词可知,空处应为名词。根据语境可知,此处表示出sign \"CONGRATULATIONS!\"(在我的窗前,牌子上写着‘恭喜!’)”可知,之后公交车就直接地停在了作者的窗生在稳定国家的人,可能会选择错误的道路,成为坏人。man人,为可数名词。因空前无冠词或其他词前。故选C。 修饰,所以此处应为名词复数。故填men。

(10)thinking 考查动名词。根据语境并结合所给单词可知,此处表示你的思考方式决定了你的生活。介词(14)B 考查介词辨析。A.关于;B.为了;C.在……里面;D.在……之后。根据have carried可知,本句时态为现

of后跟动名词作宾语,ways of thinking思考方式。故填thinking。 在完成时,所以此处应为“for+时间段”这一固定搭配,即空处应为介词for。故选B。

五、语法填空

(15)C 考查名词辨析。A.原因;B.结果;C.机会;D.标准。根据下文I am bringing happiness to someone.(我

【答案】

在给人们带来幸福。)可知,作者认为自己不是愚蠢,而是他有做好事的机会。故选C。

(1)so,(2)for,(3)them,(4)be,(5)and

四、选词填空 【考点】 【答案】 固定搭配 (1)are,(2)about,(3)families,(4)themselves,(5)what,(6)among,(7)useless,(8)happily,(9)人称代词 men,(10)thinking

连系动词

【考点】

表并列的连词 选词填空(篇) 连系动词 其他介词

可数名词及其单复数 反身代词 连接代词 形容词基础知识 副词在句中的作用 动名词

语法填空 其他介词

【解析】 此题暂无解析 【解答】

(1)so 考查固定搭配。根据语境可知,此处表示我去过很多国家:英国、法国、意大利、瑞士等等。固定搭配and so on“等等”。故填so。

(2)for 考查介词。固定搭配buy sth. for sb.“为某人买某物”,故填for。

(3)them 考查代词。根据语境可知,此处表示我还买了一些圣诞卡片,把它们寄给我在中国的朋友。空处指代空前的some Christmas cards,为复数,所以此处应用them代替。故填them。

第13页 共16页 ◎ 第14页 共16页

(4)be 考查系动词。分析句子可知,从句中缺少谓语动词,根据其后的excited为形容词可知,此处应为be动词。根据空前的would为情态动词可知,此处应为原形,即be。故填be。

(5)and 考查连词。根据空后的We prepared a lot of food“我们准备了很多食物”以及空后的had wonderful time“度过了一段美好的时光”可知,前后为顺承关系,所以此处应为连词and。故填and。 六、补全对话

【答案】

(1)Would you like to see it with me,(2)What is it about,(3)What do you think of her,(4)When and where shall we meet,(5)How shall we go there 【考点】 补全对话 【解析】 此题暂无解析 【解答】

(1)Would you like to see it with me 根据上文The movie, Hi, Mom《你好,李焕英》is on these days.电影《你好,李焕英》这几天上映。以及下文Yes, I'd like to. I am planning to see it, too.是的,我想去。我也正计划去看。可知,此句应是邀请“你想和我一起去看吗?”。故答案为Would you like to see it with me。

(2)What is it about 根据下文It is a story about a mom and her daughter.这是一个关于妈妈和她女儿的故事。可知,此句应是问“它是关于什么的”。故答案为What is it about。

(3)What do you think of her 根据下文I think Jia Ling is a good actress and full of humour.我认为贾玲是个好演员,充满幽默。可知,此句应是问“你认为她怎么样”。故答案为What do you think of her。

(4)When and where shall we meet 根据下文At the theater at 7:00.“7点在剧院。”可知,此句应是询问见面的时间和地点。故答案为When and where shall we meet。

(5)How shall we go there 根据下文The traffic must be very terrible at that time, we had better ride there.那时交通一定很糟糕,我们最好骑车去。可知,此句应是询问“怎样去那儿”。故答案为How shall we go there。 七、书面表达 【答案】 略

【考点】 提纲作文 【解析】 此题暂无解析 【解答】 略

第15页 共16页 ◎第16页 共16页

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- gamedaodao.com 版权所有 湘ICP备2022005869号-6

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务