您好,欢迎来到刀刀网。
搜索
您的当前位置:首页江苏高三高中英语专题试卷带答案解析

江苏高三高中英语专题试卷带答案解析

来源:刀刀网
江苏高三高中英语专题试卷

班级:___________ 姓名:___________ 分数:___________

一、单项选择

1.—Still, there are two more...

—________. I’ve had enough of your excuses. A.Cut it out C.Forget it

B.I beg to differ D.I mean it

2.Each working day,TheDaily is updated on the website every hour,unless indicated. A.otherwise B.therefore C.nevertheless D.moreover

3.The government placed on the number of foreign cars that could be imported. A.restrictions B.obstacles C.orders D.defenses

4.Anyone who drives through red light ________ be fined, according to the newly-made traffic regulation.

A.mayB.shall C.wouldD.could

5.During this period,many experts warned of mass starvation in the developing world populations were expanding faster than crop production. A.when B.where C.which D.why

6.With only a small number of pandas left in the world,China is trying to clone the animal and save the endangered species. A.steadily B.desperately C.patiently D.deliberately

7.Any violent acts that do harm to the world peace and mankind should be seriously . A.condemned B.invaded C.occupied D.overlooked

8.Miss Rice once music in a public school for years and now is an actress. A.had taught B.has taught C.taught D.has been teaching

9.For average parents in China, ________ is generally agreed that the education of their young is their primary concern. A.it B.that C.what D.which

10.How much did you have to for your new car? A.lay out C.lay down

B.lay off D.lay aside

11.The conference over,the manager soon left the meeting room. A.was B.to be C.be D.being

12.—With the failure of the experiment, we reach a dead end.

—Cheer up! Many good things would never have happened if the bad events ________ first. A.don’t happen B.didn’t happen C.hadn’t happened D.haven’t happened

13.—How are you getting on with your work?

—Oh,I’m sorry.Things aren’t going so well as . A.plans C.planned

B.planning D.to plan

14.Don’t be too nervous.The government is keeping a close watch on the situation develops. A.how B.what C.when D.that

15.—How time flies! Since the College Entrance Examinations are approaching, we have to seize every minute. —Exactly. As the saying goes, ________. A.time will tell B.time and chance reveal all secrets C.time tries truth D.time lost cannot be won again

二、完形填空

A Deed a Day

It was a busy day as usual.I was making sandwiches and balancing the phone between my shoulder and chin.The washing machine sounded as my husband walked in with our daughters.We had only about twenty

minutes to eat______we had to take the girls to their next activity.My husband seemed a bit______as dinner was not on the table.

That night,I had a heavy______,thinking we were becoming taskmasters on an assembly line(流水线).We had become too______in our own tasks and not very considerate towards those around us.We needed to do something to bring back some meaning into our lives.It needed to be something that would______our own agendas and energize us toward the common good.

I bought a notebook,named it “Our Deed Diary” and held a family meeting.I told my family I wanted us all to think about doing a______for others every day.It could be for each other or for people outside our______.And we all needed to write it down in the notebook.

I thought one deed a day was too easy.However,it was actually______than it seemed because it had to be something______what we had already done.Sending birthday cards to people we already sent cards to every year would not______.

We had a rough______.On some days,someone would forget to______a good deed,while on other days,we would forget to write our good deeds in the diary.After a few weeks though,I found myself waking up in the

morning trying to______what good deed I could do for someone that day.My daughters began to rush to me after school to______me the good deed they had done.

Now,after a year,I am happy to say that it is making a(n)______in our lives.Instead of always______what the day will bring for us,we think about what we can do for someone else.

Who would have thought that trying to do a simple kindness a day would be so______?I feel my daughters have felt inner joy that you can only______by giving to someone else from your heart.The best thing is that you feel so great about doing something for someone else; you don’t even look for or expect anything in______.So,when someone does return the favor,it is an enormous and positive______.

【1】

A.though B.unless C.while D.before

【2】

A.annoyed B.puzzled C.embarrassed D.frightened

【3】

A.shoulder

【4】

A.interested

【5】

A.repeat

【6】

A.kindness

【7】

A.room

【8】

A.stranger

【9】

A.between

【10】

A.matter

【11】

A.time

【12】

A.praise

【13】

A.describe

【14】

A.bring

【15】

A.difference

【16】

A.forgetting

【17】

A.tiring

【18】

A.experience

【19】

A.silence

【20】

A.effect

B.stomach B.absorbed B.relate B.task B.school B.sweeter B.from B.count B.start B.check B.decide B.teach B.choice B.believing B.moving B.imagine B.time B.attitude C.heart C.confident C.recall C.job C.home C.harder C.about C.last C.life C.record C.remember C.tell C.effort C.knowing C.rewarding C.predict C.return C.bonus D.foot

D.successful

D.refocus

D.copy

D.town

D.bigger

D.beyond

D.happen

D.idea

D.do

D.explain

D.offer

D.fortune

D.wondering

D.surprising

D.exchange

D.order

D.contribution

三、阅读理解

1. TheCurseoftheWere-Rabbit(2005) is the first full-length feature film made by directors Nick Park and Steve Box with their amazing plasticine(粘土) characters Wallace and Gromit. It won an Oscar in 2006, and if you watch it, you’ll understand why. It’s an absolutely brilliant cartoon comedy. Cheese-loving inventor Wallace and his brainy dog Gromit have started a company to protect the town’s vegetables from hungry rabbits. However, just before the annual Giant Vegetable Competition, an enormous rabbit begins terrorising the town. It is attacking all the vegetables and destroying everything in its path. The competition organizer, Lady Tottington, hires Wallace and Gromit to catch the monster alive. But they will have to find the were-rabbit before gun-crazy hunter Victor Quartermaine who is desperate to kill it. The screenplay is witty and full of amusing visual jokes. As usual, the voice of Peter Sallis is absolutely perfect for the role of Wallace, and Gromit is so beautifully brought to life, he can express a huge range of emotions without saying a word. And both Helena Bonham-Carter, who plays the part of Lady Tottington, and Ralph Fiennes as Victor are really funny. To sum up, TheCurseoftheWere-Rabbit is an amazing film which is suitable for both children and adults. If you liked Wallace and Gromit’s previous adventures and you appreciate the British sense of humour, you’ll love this film. Don’t miss it! 【1】According to the film review, “monster” refers to ________. A.a gun-crazy hunter B.a scary rabbit

C.a brainy dog D.a giant vegetable

【2】Which of the following is a reason why the writer recommends the film? A.It’s full of wit and humour.

B.Its characters show feelings without words. C.It is an adventure film directed by Peter Sallis. D.It is about the harmony between man and animals.

2.No one can deny that buttons are an important clothing device.But,can they rise to the level of art? Organizers of an exhibit in New York think so.

Peter Souleo Wright organized “The Button Show” at Rush Arts Gallery in the Chelsea neighborhood of Manhattan.Eleven artists used the small,ordinary objects to create sculptures,portraits and wearable art.Some of the works are political,some are personal and others are just fun.

Wright said each artist reimagines and repurposes the buttons to make art.“What I tried to do with this show,” he said,“was to look at artists who were promoting that level of craft.”

He said he wanted the button art to be comparable to a painting “because of the amount of detail and precision in the work”.

Artist Beau McCall produced “A Harlem Hangover”.It looks like a wine bottle that fell over on a table.A stream of connected red buttons hangs over the side,like wine flowing down.Similar red buttons form a small pool on the floor.

McCall layers buttons of different shapes and sizes to create the bottle.The stitching that holds them together is also part of the artistic design. For San Francisco-based artist Lisa Kokin,buttons are highly personal.After her father died in 2001,she

created a portrait of him using only buttons.That memorial to her father led to other button portraits,including those of activists Rosa Parks and Cesar Chavez.

Others use buttons for details.Artist Amalia Amaki of Tuscaloosa,Alabama,placed them on and around old photographs.Los Angeles artist Camilla Taylor attached buttons to three large sculptures that look like headless animals with long,narrow legs.

“The Button Show” ends on March 12.The Rush Philanthropic Arts Foundation paid for the exhibition.The foundation was created in 1995 by the Simmons brothers: artist Danny,hip-hop producer Russell and rapper

Rev.Run.The foundation seeks to bring the artists to urban youth and to provide support for new artists. 【1】Why did Wright organize “The Button Show”? A.To show the importance of buttons. B.To support the new artists.

C.To raise the button show to the level of art. D.To create sculptures and portraits.

【2】Whose works are personal? A.Peter Souleo Wright. B.Beau McCall.

C.Lisa Kokin. D.Amalia Amaki.

【3】If you want to see “The Button Show”,you should . A.buy tickets before March 12

B.phone Peter Souleo Wright before March 12 C.go to Rush Arts Gallery

D.go to the Rush Philanthropic Arts Foundation

3.Scientists often wonder how the eight-armed octopus(章鱼) avoids getting tangled(缠结) around itself. This

mystery is particularly confusing given that each arm is lined with hundreds of suckers(吸盘) that are strong enough to stick to almost anything and the fact that octopuses have no idea where their arms are at any given moment.

Now, some researchers from Harvard University may have finally solved the puzzle. They believe that whenever the octopuses sense their own skin, they release a chemical signal that disables the suckers for a short time. The team of scientists led by Professor Nir Nesher became interested in this well-kept secret when they noticed

that the suckers on amputated(被切除的) octopus arms, which remain active for up to one hour after being cut off, never seemed to stick to their own or the amputated arms of any other octopuses. Curiously, they carried out a lab experiment using twenty-one amputated arms that were still active. Sure enough, none tried to grasp the

others.

However, when they removed the skin from a couple of the arms, the suckers on the others immediately came alive and reached out for them. This led the researchers to suspect that the octopus released a chemical signal, which soon shut down the suckers whenever it sensed one of its own hands.

To prove their theory, the researchers performed another experiment, in which they coated tow Petri dishes(皮氏培养皿)—one with octopus skin extract(提取物) and the other with fish skin extract. Then they tested each with the amputated octopus arms that were still active. What they discovered was that the force required to separate the arm from the Petri dish coated with the octopus skin extract was twenty times weaker than that required to separate the arm from the Petri dish containing fish skin extract.

Nesher and his team then took the experiment one step further by offering live octopuses the amputated arms. The results were mixed. In some cases, the octopuses grabbed them just like they would grab any other things, while in other cases, they ignored them completely. When the researchers analyzed the results, they realized that the animals had avoided the amputated arms that had once belonged to them, but happily grabbed at the ones from other members of their own species.

Nesher believes the findings will help scientists make better soft-bodied robots—ones that can function efficiently

without getting tangled around themselves.

【1】The octopuses release a chemical signal in order to ________. A.help themselves better find food to feed on B.help themselves better sense their own skin C.help their arms avoid grasping each other

D.help their amputated arms remain active for longer

【2】We know that the second experiment ________. A.greatly puzzled the researchers B.led to a very disappointing result C.was done by some other researchers

D.proved what the researchers had believed was true

【3】What can we learn from Paragraph 6? A.Octopuses often grasp things aimlessly. B.Some octopuses are different from others. C.Octopuses cannot recognize things easily. D.Octopuses may grasp arms of others.

【4】What is the passage mainly about?

A.Why octopuses tend to grasp anything that they meet. B.How octopuses avoid getting tangled around themselves.

C.How octopuses recognize their members among many species. D.Why amputated octopus arms can still be active after being cut off.

4.Thomas had achieved fame as a poet in the 1930s and had spent World War Two in London writing

propaganda(宣传) films. But by 1946, after the end of the war, he needed a regular income to support his wife Caitlin, and children Llewelyn and Aeronwy. Luckily he had a new admirer in the form of Margaret Taylor, wife of noted historian and broadcaster A.J.P Taylor. Introduced as an “entertaining guest” by a mutual friend, he had succeeded in charming Mrs Taylor, who put the family up in a summerhouse in their garden in the grounds of Magdalen College(牛津大学莫德林学院).① Thomas had a love-hate relationship with Oxford, according to his biographer Andrew Lycett. His poetry may

have brought him respect and celebrity in literary circles, but in Oxford he felt at odds with his surroundings. “His father, who had been a schoolmaster in Swansea, would have liked him to go to Oxford University, ” Mr Lycett explains. “When he did actually get to Oxford he wasn’t actually at the university. It was a curious period. He was in this academic environment though he wasn’t a born academic himself. But he generally enjoyed himself

because he got to know some of the professors there. He wasn’t popular among them, because they thought he was a bit of a wastrel(不务正业者), so he hung out in pubs and met students.”②

Thomas also took paid jobs at the BBC, regularly travelling to London and became something of a celebrity through appearing on panel shows.③

“He didn’t really endear(使受垂青) himself to Professor Taylor,” Mr Lycett says. “He overstayed his welcome. The professor liked to have a barrel of beer in the house and Dylan would finish it off. He just took a dislike to him, partly because, reading between the lines, his wife rather fancied this young man.” Mark Davies, an Oxford historian, says Professor Taylor disliked the poet “intensely”. “He ended up being banished(驱逐) a safe distance away from his wife,” he adds.

This banishment was in the picturesque village of South Leigh, nine miles out from the city, in a house set up for Thomas by Margaret, who continued to be his proud sponsor. However, it was here that his granddaughter Hannah Ellis believes Thomas found much of the inspiration for one of his most famous works, the radio drama UnderMilkWood. “South Leigh is hugely important because that was one of those villages where he met all the different characters and it helped him arouse his passion,” she says. “The play had been a seed from when he was about 20 and I think it was that village lifestyle and all the characters that helped. He liked sitting in the

corner of the pub, watching all the drama going on. Also he had somewhere quiet to work and a home. For such a long time he hadn’t settled and it was a good period in his life.”④

Mrs Taylor also helped him return to Wales when he was ready in 1949, buying him a boathouse with her own money. He lived there for the remainder of his life.

“People so often focus on the other periods of his life and they forget about Oxford,” adds Ms Ellis. “They see the romantic period of living in Laugharne at the boathouse, and the contrast of the chaotic times in New York.” “There’s just something interesting about this little Welshman wandering around the streets of Oxford,” adds Mr Lycett. “The period isn’t discussed much. Somehow or other there was this intervening period that tends to get forgotten. People don’t realize he was starting to think about UnderMilkWood so it wasn’t unproductive. His time in Oxford was an important period of his life.”

Indeed Mr Davies believes Thomas’s connection to Oxford would be better known if he had studied at the

university. “Because he didn’t and he was only here as a guest of the college it has been brushed to one side,” he said. “There are some great historical characters who, because they’re not associated with the university, have been pushed sideways out of history.”

A new tour, organized by Literature Wales, aims to make this clear. Its trail takes in the poet’s summerhouse, and the village that became his home. It means the city will finally take the time to remember and treasure one more person in its long line of literary giants.

【1】Which of the following is TRUE about Thomas’s life in Oxford? A.Most of his works were created there. B.He wasn’t popular among students there.

C.Professors didn’t think he was academic enough. D.Knowing professors there brought him respect.

【2】What does the underlined sentence “He overstayed his welcome.” in Paragraph 4 mean? A.He stayed much longer than he had planned to.

B.He behaved inappropriately so that he was no longer welcome. C.He decided to return to Wales because he was more popular there. D.He was thinking about moving to South Leigh he had been dreaming of.

【3】What inspired Thomas to write UnderMilkWood? A.Studying at Oxford. B.Living in South Leigh. C.Living with the Taylors.

D.Learning from historical characters.

【4】What does the underlined word “this” in the last paragraph refer to? A.His time in Oxford tends to get forgotten. B.He was only a guest when he was in Oxford.

C.There is something interesting about this little man. D.His connection to Oxford should be remembered.

【5】What did Mrs Taylor do for Thomas? ①She put him and his family up in Oxford. ②She helped him to publish his poetry.

③She set up a house for him at South Leigh. ④She introduced him to professors in Oxford. ⑤She bought him a boathouse in Wales. A.①②④ C.①③⑤

B.①③④ D.②③⑤

【6】Where should “However, after a year living with the Taylors, things turned sour.” be put? A.① B.② C.③ D.④

四、其他

A lot of life’s energies are neutral(中性的),and it is we who interpret them to be positive or negative. However, the human part of us makes us more likely to think negatively of things and be affected by negative things. When the inner or deeper soul fails to maintain positivity around, it only creates more space for us to feel low and

negative. Negativity is most commonly created in an individual by himself/herself. Thoughts, feelings, words and even a negative attitude can develop negative energy in and around you.

Negative energy can affect the very essence(本质) of living that one believes in. It slowly grows and conquers your mind and spirit. It’s important that we avoid attracting negative waves, and focus on more positivity around us. A lot of people feel negative and have no idea as to how to get rid of it. Well, it isn’t easy to surface after drowning in negativity, but it sure isn’t impossible.

To bring back and attract positivity in your life, you are supposed to start with analyzing yourself, stop looking at your flaws, and highlight all the good aspects about you. Meanwhile, take the time to look within yourself and assess what can be changed and what is out of reach. It’s important to focus on changing the things that you have control over, because this is where you will see the most self-improvement.

Learn to get along with people. Don’t look down upon people, but treat them with respect and deal with people in the way that you would expect other people to treat you. Also stay away from envy, and stop finding faults and flaws in others, because negative energy survives on envy and hatred. So rid yourself of these devils and you will attract more positive energy.

Believe in your dreams and will power, and work hard to achieve your goals. Write down what you feel. Write

down the good things that happened to you and feel appreciation. Thank yourself for a cheerful day. On the other hand, realize that ups and downs are a part of life and that we cannot have pleasant times always. When negativity occurs, don’t panic but face it.

The list is endless as even the smallest things in life can attract positivity. We’ve discussed some of the important aspects. So change yourself for the better, and meanwhile embrace all that life has to give you. Make sure that you have a lot of positive people and positive things around you all the time.

Bring Positive Energy into Your Life Causes of negative energy ·The nature of energies 【1】 on the people who interpret them, and we tend to be sensitive to negativity. ·Failing to maintain positivity increases the 【2】 of feeling negative. ·Many things can develop negative energy in you. Opinions about negative energy ·Negative energy is harmful to us, so we should 【3】 it with positive energy. · 【4】 negative energy isn’t easy, but it is possible. ·Shift your 【5】 from your flaws to good aspects. ·Do analyses about yourself and focus on making changes to what is under your 【6】. ·Be kind and 【7】 to others. ·Neither envy nor hate others. Tips ·Be confident and work hard to achieve your goals. ·Record your emotions and be 【8】 for those good things in your life. ·Don’t be nervous about the ups and downs in your life because they are 【9】. Summary 【10】 yourself with positive people and things.

五、书面表达

请阅读下面短文,并按照要求用英语写一篇150词左右的文章。 Lang Lang is a world-class pianist who grew up in Shenyang. He went to a piano school in Beijing when he was

just eight. “You need fortune,” his father said. “But unless you work hard, no fortune will come.”

What made Lang Lang sad was that his piano teacher in Beijing didn’t like him. “You have no talent. You will never be a pianist.” As an eight­year­old boy, Lang Lang was badly hurt. For the next two weeks he didn’t touch the piano. Wisely, his father didn’t push him, but waited.

Luckily, the day came when his teacher asked him to play some holiday songs. At first, he didn’t want to, but as he placed his fingers on the piano keys, he realized he could show other people that he had the ability to do it well. That day he told his father that he wanted to study with a new teacher. From then on, everything got turned

around. He started winning competitions. Soon it was clear that he couldn’t stay in China forever—he had to play on the world’s big stages. In 1997 Lang Lang moved again, this time to Philadelphia, the US.

There he spent two years practicing and by 1999 he had worked hard enough for fortune to take over. After his successful performance at Chicago’s Raviniu Festival, concerts in Lincoln Center and Carnegie Hall started pouring in. Lang Lang finally worked to reach the place where fortune spots him and lets him shine. 写作内容

1.用约30个单词写出上文概要;

2.用约120个单词就“成功”谈谈你的看法,内容包括: (1)你认为获得成功的因素有哪些?

(2)简述坚持(persistence)对于成功的意义; (3)举例说明坚持对你或你的同学的积极影响。 写作要求

1.写作过程中不能直接引用原文语句; 2.作文中不能出现真实姓名和学校名称; 3.不必写标题。 评分标准

内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________

江苏高三高中英语专题试卷答案及解析

一、单项选择

1.—Still, there are two more...

—________. I’ve had enough of your excuses. A.Cut it out C.Forget it

B.I beg to differ D.I mean it

【答案】A

【解析】句意:——但是,还有两个……——打住。我不想再听你辩解了。Cut it out住口,打住,够了;I beg to

differ恕我不敢苟同;Forget it休想,不可能,不必在意,没关系;I mean it我是认真的。根据空格后一句可知,A项符合语境。

2.Each working day,TheDaily is updated on the website every hour,unless indicated. A.otherwise B.therefore C.nevertheless D.moreover

【答案】A

【解析】句意:每个工作日,《日报》每小时都会在网站上更新一次,除非另有注明。otherwise意为“否则,另外”,符合语境。therefore因此;nevertheless然而,不过;moreover而且。

3.The government placed on the number of foreign cars that could be imported. A.restrictions B.obstacles C.orders D.defenses

【答案】A

【解析】句意:对能被进口的外国车的数量设置了。restriction意为“,约束”,符合语境。obstacle障碍,障碍物;order命令;defense保卫,防御。故选A。

4.Anyone who drives through red light ________ be fined, according to the newly-made traffic regulation.

A.may B.shall C.would D.could

【答案】B

【解析】句意:根据新制定的交通法规,任何闯红灯的人都要被罚款。shall用于第一人称用来表示征求意见;用在第二、三人称,表示命令,警告,允诺等。故B项正确。

【名师点睛】这道题目是对情态动词shall用于第二、三人称的用法,表示命令,警告,允诺等。如: You shall fail if you don’t work harder. (警告)

He shall have the book when I finish reading. (允诺) He shall be punished. (威胁)

shall如果用于第一人称Ⅰ和We,表示一个将来的动作,构成将来时态。如: We shall have a good time in the park. 我们在公园里会玩得很高兴的。

一定要仔细阅读题目,看清主语是第几人称,并体会其中的语气表达的是什么。

5.During this period,many experts warned of mass starvation in the developing world populations were expanding faster than crop production. A.when B.where C.which D.why

【答案】B

【解析】句意:在这期间,许多专家就警告那些人口的增长速度比农作物生产速度快的发展中国家会发生大面积的饥饿问题。分析句子结构可知,空处引导定语从句,“the developing world”为先行词,且在定语从句中作地点状语,故需用where来引导该定语从句。

6.With only a small number of pandas left in the world,China is trying to clone the animal and save the endangered species. A.steadily B.desperately C.patiently D.deliberately

【答案】B

【解析】句意:世界上仅剩下少量的大熊猫,所以中国正不惜一切克隆大熊猫以挽救这种濒临灭绝的物种。desperately意为“拼命地,不顾一切地”,符合语境。steadily稳定地;patiently耐心地;deliberately故意地。

7.Any violent acts that do harm to the world peace and mankind should be seriously . A.condemned B.invaded C.occupied D.overlooked

【答案】A

【解析】句意:任何对世界和平和人类造成伤害的暴力行为都应被谴责。condemn谴责;invade侵略;occupy占用,占据;overlook俯视,忽略。故选A。

8.Miss Rice once music in a public school for years and now is an actress. A.had taught B.has taught C.taught D.has been teaching

【答案】C

【解析】句意:赖斯小姐过去在公立学校教了很多年音乐,现在是一名演员。此题表达的是过去与现在的对比,事情发生在过去,用一般过去时。故C项正确。

9.For average parents in China, ________ is generally agreed that the education of their young is their primary concern. A.it B.that C.what D.which

【答案】A

【解析】句意:在中国,对于普通的父母来说,大家都同意子女的教育问题是他们最关心的事。本题考查it的用法。分析句子结构可知,空格处作的是主语,而后面that引导的从句又为真正的主语,所以应用it作形式主语,只有it才可以作形式主语。 【名师点睛】

it作形式主语,放到句首,常见句型有: 1. It + be + 形容词+主语从句,如: It is uncertain whether he can

come to Jenny’s birthday party or not. 2. It + be + 名词词组 + 主语从句,这类名词有:a fact, a pity, a shame, an honour,a question等,如: It’s a pity that you missed the exciting football match. It remains a question whether he will come or not. 3. It + be + 过去分词 + 主语从句,这类过去分词有:announced, believed, expected, hoped, decided, reported, said, shown等,如: It is reported that 16 people were killed in the

earthquake. It is not decided who will give the operation to the patient. 4. It + 不及物动词(seem, appear, happen等) + 主语从句, 这类不及物动词有:appear, happen, seem等,如: It seemed that he didn’t tell the truth. It happened that I was out when he called. 5. It + be + 形容词 + for sb.)+ 动词不定式 这类句型常用形容词easy, difficult, hard, important, possible,wise等作表语,有时候为了强调不定式动作的执行者,常在不定式前加for sb,如: It’s necessary for the young to master two foreign language. It is unwise to give the children whatever they want. 这类形容词有:easy, difficult, hard, important, possible,wise 6. It + be + 形容词 + of sb. + 动词不定式,这类形容词常是表示心理品质,性格特征的形容词,如:kind, nice stupid, clever, foolish, polite, impolite, silly, selfish, considerate等。某人和这些形容词可以构成主系表结构。如: It’s very kind of you to help me with the work. =\"You\" are kind to help me. It seemed selfish of him not to share his dictionary with others. =\"He\" seemed selfish not to share his dictionary with others. 7. It + be +名词词组 + 动词不定式,如: It is not a good habit to stay up too late. 8. It + be + 名词或形容词 + 动名词,这类名词和形容词常常是:good, no good, no use, a waste of, useless, senseless等,如: It’s a waste of time talking to her any more. It is no use arguing about the matter with him. 9. It + take ( sb. )+ 时间(金钱)+ 动词不定式,如: It took the workers almost three years to finish building the dam. It will take a whole day to get to the top of the mountain on foot. ,

10.How much did you have to for your new car? A.lay out B.lay off C.lay down D.lay aside

【答案】A

【解析】句意:你这辆新车花了多少钱?lay out摆开,展示,布置,安排,投资;lay off停止,别再打扰,解雇;lay down放下,交出,规定,制定;lay aside把……搁置一旁,留存,储存。A项符合语境。

11.The conference over,the manager soon left the meeting room. A.was B.to be C.be D.being

【答案】D

【解析】句意:会议结束了,经理很快离开了会议室。两个动作的主语不一样,且后面有谓语动词,故前面是主格结构。由句意可知,会议已结束,故用being。to be表示动作尚未发生。

12.—With the failure of the experiment, we reach a dead end.

—Cheer up! Many good things would never have happened if the bad events ________ first. A.don’t happen B.didn’t happen C.hadn’t happened D.haven’t happened

【答案】C

【解析】表示与过去事实相反的推测时,主句用would have done的形式,if从句用过去完成时。

13.—How are you getting on with your work?

—Oh,I’m sorry.Things aren’t going so well as . A.plans B.planning C.planned D.to plan

【答案】C

【解析】本题考查时态。句意:——他们的工作进行的怎么样了?——就如我们计划的那样顺利。A表示一般将来时,B表示被动语态的现在进行时,C表示一般过去时,D主动语态的现在进行时。从题意思可知道主语是人,应该用主动语态,先有计划在按计划实施,所以计划是过去发生的事情,所以时态应该是一般过去时,因此应该选C

14.Don’t be too nervous.The government is keeping a close watch on the situation develops. A.how B.what C.when D.that

【答案】A

【解析】句意:不要太紧张。正严密监视着事态的发展。分析句子结构可知,空处引导宾语从句,作介词on的宾语,且此处表达“事态是如何发展的”,故用表示方式的how。

15.—How time flies! Since the College Entrance Examinations are approaching, we have to seize every minute. —Exactly. As the saying goes, ________. A.time will tell B.time and chance reveal all secrets C.time tries truth D.time lost cannot be won again

【答案】D

【解析】考查谚语和情景交际。句意:——时光飞逝啊,高考即将来临,我们得抓住每分每秒。——确实!俗话说,时光一去不复返。time will tell时间会证明一切;time and chance reveal all secrets时间和机遇揭示一切秘密;time tries truth时间检验真理;time lost cannot be won again时光一去不复返。故D项符合语境。

二、完形填空

A Deed a Day

It was a busy day as usual.I was making sandwiches and balancing the phone between my shoulder and chin.The washing machine sounded as my husband walked in with our daughters.We had only about twenty

minutes to eat______we had to take the girls to their next activity.My husband seemed a bit______as dinner was not on the table.

That night,I had a heavy______,thinking we were becoming taskmasters on an assembly line(流水线).We had become too______in our own tasks and not very considerate towards those around us.We needed to do something to bring back some meaning into our lives.It needed to be something that would______our own agendas and energize us toward the common good.

I bought a notebook,named it “Our Deed Diary” and held a family meeting.I told my family I wanted us all to think about doing a______for others every day.It could be for each other or for people outside our______.And we all needed to write it down in the notebook.

I thought one deed a day was too easy.However,it was actually______than it seemed because it had to be something______what we had already done.Sending birthday cards to people we already sent cards to every year would not______.

We had a rough______.On some days,someone would forget to______a good deed,while on other days,we would forget to write our good deeds in the diary.After a few weeks though,I found myself waking up in the

morning trying to______what good deed I could do for someone that day.My daughters began to rush to me after school to______me the good deed they had done.

Now,after a year,I am happy to say that it is making a(n)______in our lives.Instead of always______what the

day will bring for us,we think about what we can do for someone else.

Who would have thought that trying to do a simple kindness a day would be so______?I feel my daughters have felt inner joy that you can only______by giving to someone else from your heart.The best thing is that you feel so great about doing something for someone else; you don’t even look for or expect anything in______.So,when someone does return the favor,it is an enormous and positive______.

【1】

A.though

【2】

A.annoyed

【3】

A.shoulder

【4】

A.interested

【5】

A.repeat

【6】

A.kindness

【7】

A.room

【8】

A.stranger

【9】

A.between

【10】

A.matter

【11】

A.time

【12】

A.praise

【13】

A.describe

【14】

A.bring

【15】

A.difference

【16】

A.forgetting

【17】

A.tiring

B.unless B.puzzled B.stomach B.absorbed B.relate B.task B.school B.sweeter B.from B.count B.start B.check B.decide B.teach B.choice B.believingB.moving C.while C.embarrassed C.heart C.confident C.recall C.job C.home C.harder C.about C.last C.life C.record C.remember C.tell C.effort C.knowing C.rewarding D.before

D.frightened

D.foot

D.successful

D.refocus

D.copy

D.town

D.bigger

D.beyond

D.happen

D.idea

D.do

D.explain

D.offer

D.fortune

D.wondering

D.surprising

【18】

A.experience B.imagine C.predict D.exchange

【19】

A.silence B.time C.return D.order

【20】

A.effect B.attitude C.bonus D.contribution

【答案】【1】D 【2】A 【3】C 【4】B 【5】D 【6】A 【7】C 【8】C 【9】D 【10】B 【11】B 【12】D 【13】B 【14】C 【15】A 【16】D 【17】C 【18】A 【19】C 【20】C

【解析】本文叙述的是希望每天做一件好事,通过自己的经理发现这并不是一件容易的事。 【1】D考查连词。A. though尽管; B. unless除非;C. while在---期间;D. before在---之前。 根据句意,可知这是一个时间状语从句,根据句意,故选D。

【2】A考查动词。A. annoyed烦恼,生气;;B. puzzled疑惑;C. embarrassed尴尬;D. frightened 使害怕。根据语境,由于当时作者还没有准备好早餐,故可推断她的老公是有点生气了,故选A。

【3】C考查名词。A. shoulder肩膀;B. stomach胃;C. heart心脏;D. foot脚。由本空格后的句子中的thinking,可知此题的答案与“想”有关,故选C。

【4】B考查形容词。A. interested感兴趣的;B. absorbed 被吸收的;C. confident自信的; D. successful成功的。在英语中,be absorbed in 是固定搭配,意思是“专注于”。分析语境并结合各个选项的意思,可知选B。

【5】D考查动词。A. repeat 重复;B. relate联系;C. recall回忆;D. refocus重新关注。可知此处所说的是作者重新关注自己的日程,故答案为D。

【6】A考查名词。A. kindness善良;B. task任务;C. job工作;D. copy 一册。根据文章中最后一段的第一句中kindness,可知本题应选A,此处考查的是同词复现。

【7】C考查名词。A. room房间;B. school学校;C. home家;D. town城镇。根据上下文并结合各个选项的意思,可知作者设想自己家里的每个成员每天都在自己的家外面做一件好事,故选C。

【8】C考查名词。A. stranger陌生人;B. sweeter更甜的;C. harder更难的;D. bigger更大的。根据上下文的意思,可知作者原先以为每天都在自己的家外面做一件好事并把它记录下来是一件很容易的事,但从后来的经历发现,这很难做到,可知应选C。

【9】D考查介词。A. between两者之间;B. from从---;C. about大约;D. beyond 超越。beyond是介词,意思是“超越…”,根据句意,可知选D。

【10】B考查动词。matter要紧;count重要;last持续;happen发生,根据对上下文的理解,可知选B合理。

【11】B考查名词。A. time 时间;B. start开始;C. life 生活;D. idea主意,想法。由于这个想法才刚刚开始,作者一家就遇上了一连串的困难了,分析语境并结合各个选项的意思,可知选B。

【12】D考查动词。A. praise称赞;B. check核对;C. record记录;D. do做。Do a good deed的意思是“做好事”,根据上下文的意思,可知应选D。

【13】B考查动词。A. describe描述;B. decide决定;C. remember记得;D. explain解释。分析句意,可知道作者是要在每天早上就决定当天要为别人做什么好事,答案选B。

【14】C考查动词。A. bring拿来,带来;B. teach教;C. tell告诉;D. offer提供。分析句子意思,可知一放学后,作者的两个女儿就冲出来告诉(tell)她当天她们分别做了什么好事,故选C。。

【15】A考查名词。A. difference区分,不同;B. choice选择; C. effort努力;D. fortune运气。Make a difference是固定搭配,意思是:起作用,有影响。根据句意,可知此题的答案为A符合。

【16】D考查动词。A. forgetting忘记;B. believing相信;C. knowing知道; D. wondering想知道。根据上下文的意思,可知此句作者是说她现在每天一开始不是在期待有什么事情将会发生在自己的身上,而是在设想如何去为

别人做点事。根据句意,可知选D合理。

【17】C考查形容词。A. tiring令人疲倦的;B. moving感动的;C. rewarding有报酬的,值得的;D. surprising令人惊讶的。根据上下文的意思,可知做这些是给了作者心灵上的回报,故答案选C。

【18】A考查动词。A. experience体验;B. imagine想象;C. predict预测;D. exchange交换。根据上下文的语境,可知作者是经历体验了这一次的经历,故知选A。

【19】C考查名词。A. silence沉默;B. time时间;C. return 归还;D. order 命令。分析文章,可知作者做好事是不求回报的,in return的意思是“作为回报”,根据句意,故选C。

【20】C考查名词。A. effect影响;B. attitude态度;C. bonus红利;D. contribution 奉献。联系上下文,这是一个极大的、积极的态度,可知,选C合理。 【学法指导】

1.做完形填空时要特别重视同词复现。46小题A考查名词。A. kindness善良;B. task任务;C. job工作;D. copy 一册。根据文章中最后一段的第一句中kindness,可知本题应选A,此处考查的是同词复现。

2.注意固定搭配的运用。55小题A考查名词。A. difference区分,不同;B. choice选择; C. effort努力;D. fortune运气。Make a difference是固定搭配,意思是:起作用,有影响。根据句意,可知此题的答案为A符合。59小题C考查名词。A. silence沉默;B. time时间;C. return 归还;D. order 命令。分析文章,可知作者做好事是不求回报的,in return的意思是“作为回报”,根据句意,故选C。 【考点】考查人生百味类阅读

三、阅读理解

1. TheCurseoftheWere-Rabbit(2005) is the first full-length feature film made by directors Nick Park and Steve Box with their amazing plasticine(粘土) characters Wallace and Gromit. It won an Oscar in 2006, and if you watch it, you’ll understand why. It’s an absolutely brilliant cartoon comedy. Cheese-loving inventor Wallace and his brainy dog Gromit have started a company to protect the town’s vegetables from hungry rabbits. However, just before the annual Giant Vegetable Competition, an enormous rabbit begins terrorising the town. It is attacking all the vegetables and destroying everything in its path. The competition organizer, Lady Tottington, hires Wallace and Gromit to catch the monster alive. But they will have to find the were-rabbit before gun-crazy hunter Victor Quartermaine who is desperate to kill it. The screenplay is witty and full of amusing visual jokes. As usual, the voice of Peter Sallis is absolutely perfect for the role of Wallace, and Gromit is so beautifully brought to life, he can express a huge range of emotions without saying a word. And both Helena Bonham-Carter, who plays the part of Lady Tottington, and Ralph Fiennes as Victor are really funny. To sum up, TheCurseoftheWere-Rabbit is an amazing film which is suitable for both children and adults. If you liked Wallace and Gromit’s previous adventures and you appreciate the British sense of humour, you’ll love this film. Don’t miss it! 【1】According to the film review, “monster” refers to ________. A.a gun-crazy hunter B.a scary rabbit

C.a brainy dog D.a giant vegetable

【答案】B

【解析】词义猜测题。根据第二段第二句“...an enormous rabbit begins terrorising the town.It is attacking all the vegetables and destroying everything in its path.”可知,monster指的是上文中提到的那只令人害怕的兔子。故选B。

【2】Which of the following is a reason why the writer recommends the film? A.It’s full of wit and humour.

B.Its characters show feelings without words. C.It is an adventure film directed by Peter Sallis. D.It is about the harmony between man and animals.

【答案】A

【解析】细节理解题。根据第三段的句子“The screenplay is witty and full of amusing visual jokes.”和第四段最后两句“If you liked Wallace and Gromit’s previous adventures and you appreciate the British sense of humour, you’ll love this film. Don’t miss it!”可知,作者推荐这部电影是因为电影里面充满了智慧和幽默。故选A。

2.No one can deny that buttons are an important clothing device.But,can they rise to the level of art? Organizers of an exhibit in New York think so.

Peter Souleo Wright organized “The Button Show” at Rush Arts Gallery in the Chelsea neighborhood of Manhattan.Eleven artists used the small,ordinary objects to create sculptures,portraits and wearable art.Some of the works are political,some are personal and others are just fun.

Wright said each artist reimagines and repurposes the buttons to make art.“What I tried to do with this show,” he said,“was to look at artists who were promoting that level of craft.”

He said he wanted the button art to be comparable to a painting “because of the amount of detail and precision in the work”.

Artist Beau McCall produced “A Harlem Hangover”.It looks like a wine bottle that fell over on a table.A stream of connected red buttons hangs over the side,like wine flowing down.Similar red buttons form a small pool on the floor.

McCall layers buttons of different shapes and sizes to create the bottle.The stitching that holds them together is also part of the artistic design. For San Francisco-based artist Lisa Kokin,buttons are highly personal.After her father died in 2001,she

created a portrait of him using only buttons.That memorial to her father led to other button portraits,including those of activists Rosa Parks and Cesar Chavez.

Others use buttons for details.Artist Amalia Amaki of Tuscaloosa,Alabama,placed them on and around old photographs.Los Angeles artist Camilla Taylor attached buttons to three large sculptures that look like headless animals with long,narrow legs.

“The Button Show” ends on March 12.The Rush Philanthropic Arts Foundation paid for the exhibition.The foundation was created in 1995 by the Simmons brothers: artist Danny,hip-hop producer Russell and rapper

Rev.Run.The foundation seeks to bring the artists to urban youth and to provide support for new artists. 【1】Why did Wright organize “The Button Show”? A.To show the importance of buttons. B.To support the new artists.

C.To raise the button show to the level of art. D.To create sculptures and portraits.

【答案】C

【解析】C 推理判断题。根据第一、二段But,can they rise to the level of art? Organizers of an exhibit in New York City think so.”和Peter Souleo Wright organized “The Button Show.”可知,Wright组织“纽扣展示”目的是让纽扣设计上升到艺术水平。故选C。

【2】Whose works are personal? A.Peter Souleo Wright. B.Beau McCall. C.Lisa Kokin. D.Amalia Amaki.

【答案】C

【解析】C 细节推理题。根据“For San Francisco-based artist Lisa Kokin,buttons are highly personal.”可知,Lisa Kokin的作品是有强烈个性的,故选C。

【3】If you want to see “The Button Show”,you should .

A.buy tickets before March 12

B.phone Peter Souleo Wright before March 12 C.go to Rush Arts Gallery

D.go to the Rush Philanthropic Arts Foundation

【答案】C

【解析】C 细节理解题。根据第二段“Peter Souleo Wright organized “The Button Show.”at Rush Arts Gallery in the Chelsea neighborhood of Manhattan.”可知,Wright组织的“纽扣展示”是在Rush Arts Gallery。故选C。 【考点】考查社会生活类短文阅读。 【名师点睛】

做好细节理解题的几点建议:

细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。

做细节理解题具体方法与步骤如下:

①略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨;

②按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实;

③将自己精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。比如文章第26小题根据 “For San Francisco-based artist Lisa Kokin,buttons are highly personal.”可知C正确,故选C. 第27小题根据第二段“Peter Souleo Wright organized “The Button Show.”at Rush Arts Gallery in the Chelsea neighborhood of Manhattan.”可知,Wright组织的“纽扣展示”是在Rush Arts Gallery。故选C。

3.Scientists often wonder how the eight-armed octopus(章鱼) avoids getting tangled(缠结) around itself. This

mystery is particularly confusing given that each arm is lined with hundreds of suckers(吸盘) that are strong enough to stick to almost anything and the fact that octopuses have no idea where their arms are at any given moment.

Now, some researchers from Harvard University may have finally solved the puzzle. They believe that whenever the octopuses sense their own skin, they release a chemical signal that disables the suckers for a short time. The team of scientists led by Professor Nir Nesher became interested in this well-kept secret when they noticed

that the suckers on amputated(被切除的) octopus arms, which remain active for up to one hour after being cut off, never seemed to stick to their own or the amputated arms of any other octopuses. Curiously, they carried out a lab experiment using twenty-one amputated arms that were still active. Sure enough, none tried to grasp the

others.

However, when they removed the skin from a couple of the arms, the suckers on the others immediately came alive and reached out for them. This led the researchers to suspect that the octopus released a chemical signal, which soon shut down the suckers whenever it sensed one of its own hands.

To prove their theory, the researchers performed another experiment, in which they coated tow Petri dishes(皮氏培养皿)—one with octopus skin extract(提取物) and the other with fish skin extract. Then they tested each with the amputated octopus arms that were still active. What they discovered was that the force required to separate the arm from the Petri dish coated with the octopus skin extract was twenty times weaker than that required to separate the arm from the Petri dish containing fish skin extract.

Nesher and his team then took the experiment one step further by offering live octopuses the amputated arms. The results were mixed. In some cases, the octopuses grabbed them just like they would grab any other things, while in other cases, they ignored them completely. When the researchers analyzed the results, they realized that the animals had avoided the amputated arms that had once belonged to them, but happily grabbed at the ones from other members of their own species.

Nesher believes the findings will help scientists make better soft-bodied robots—ones that can function efficiently

without getting tangled around themselves.

【1】The octopuses release a chemical signal in order to ________. A.help themselves better find food to feed on B.help themselves better sense their own skin C.help their arms avoid grasping each other

D.help their amputated arms remain active for longer

【答案】C

【解析】细节理解题。根据第一段内容以及第二段第二句“They believe that whenever the octopuses sense their own skin, they release a chemical signal that disables the suckers for a short time.”可知,章鱼释放化学信号是为了让吸盘暂时不能使用,也就是不让自己的触腕缠绕在一起。故选C。

【2】We know that the second experiment ________. A.greatly puzzled the researchers B.led to a very disappointing result C.was done by some other researchers

D.proved what the researchers had believed was true

【答案】D

【解析】细节理解题。根据第五段内容可知,通过第二个实验研究人员证明了他们的猜测是正确的,即章鱼是通过向皮肤释放化学信号来控制自己的触腕的,所以用章鱼皮提取物分离触腕所需的力比用鱼皮提取物分离触腕所需的力少二十倍,故选D。

【3】What can we learn from Paragraph 6? A.Octopuses often grasp things aimlessly. B.Some octopuses are different from others. C.Octopuses cannot recognize things easily. D.Octopuses may grasp arms of others.

【答案】D

【解析】推理判断题。根据第六段最后一句“...the animals had avoided the amputated arms that had once

belonged to them, but happily grabbed at the ones from other members of their own species.”可以判断,章鱼能够避免抓住原属于自己身体的触腕,但它们可以抓住属于别的章鱼身体的触腕。故选D。

【4】What is the passage mainly about?

A.Why octopuses tend to grasp anything that they meet. B.How octopuses avoid getting tangled around themselves.

C.How octopuses recognize their members among many species. D.Why amputated octopus arms can still be active after being cut off.

【答案】B

【解析】主旨大意题。根据文章内容可知,本文主要是关于章鱼是怎样做到避免让自己的触腕互相缠绕的,故选B。

4.Thomas had achieved fame as a poet in the 1930s and had spent World War Two in London writing

propaganda(宣传) films. But by 1946, after the end of the war, he needed a regular income to support his wife Caitlin, and children Llewelyn and Aeronwy. Luckily he had a new admirer in the form of Margaret Taylor, wife of noted historian and broadcaster A.J.P Taylor. Introduced as an “entertaining guest” by a mutual friend, he had succeeded in charming Mrs Taylor, who put the family up in a summerhouse in their garden in the grounds of Magdalen College(牛津大学莫德林学院).① Thomas had a love-hate relationship with Oxford, according to his biographer Andrew Lycett. His poetry may

have brought him respect and celebrity in literary circles, but in Oxford he felt at odds with his surroundings. “His father, who had been a schoolmaster in Swansea, would have liked him to go to Oxford University, ” Mr Lycett explains. “When he did actually get to Oxford he wasn’t actually at the university. It was a curious period. He was in this academic environment though he wasn’t a born academic himself. But he generally enjoyed himself

because he got to know some of the professors there. He wasn’t popular among them, because they thought he was a bit of a wastrel(不务正业者), so he hung out in pubs and met students.”②

Thomas also took paid jobs at the BBC, regularly travelling to London and became something of a celebrity through appearing on panel shows.③

“He didn’t really endear(使受垂青) himself to Professor Taylor,” Mr Lycett says. “He overstayed his welcome. The professor liked to have a barrel of beer in the house and Dylan would finish it off. He just took a dislike to him, partly because, reading between the lines, his wife rather fancied this young man.” Mark Davies, an Oxford historian, says Professor Taylor disliked the poet “intensely”. “He ended up being banished(驱逐) a safe distance away from his wife,” he adds.

This banishment was in the picturesque village of South Leigh, nine miles out from the city, in a house set up for Thomas by Margaret, who continued to be his proud sponsor. However, it was here that his granddaughter Hannah Ellis believes Thomas found much of the inspiration for one of his most famous works, the radio drama UnderMilkWood. “South Leigh is hugely important because that was one of those villages where he met all the different characters and it helped him arouse his passion,” she says. “The play had been a seed from when he was about 20 and I think it was that village lifestyle and all the characters that helped. He liked sitting in the

corner of the pub, watching all the drama going on. Also he had somewhere quiet to work and a home. For such a long time he hadn’t settled and it was a good period in his life.”④

Mrs Taylor also helped him return to Wales when he was ready in 1949, buying him a boathouse with her own money. He lived there for the remainder of his life.

“People so often focus on the other periods of his life and they forget about Oxford,” adds Ms Ellis. “They see the romantic period of living in Laugharne at the boathouse, and the contrast of the chaotic times in New York.” “There’s just something interesting about this little Welshman wandering around the streets of Oxford,” adds Mr Lycett. “The period isn’t discussed much. Somehow or other there was this intervening period that tends to get forgotten. People don’t realize he was starting to think about UnderMilkWood so it wasn’t unproductive. His time in Oxford was an important period of his life.”

Indeed Mr Davies believes Thomas’s connection to Oxford would be better known if he had studied at the

university. “Because he didn’t and he was only here as a guest of the college it has been brushed to one side,” he said. “There are some great historical characters who, because they’re not associated with the university, have been pushed sideways out of history.”

A new tour, organized by Literature Wales, aims to make this clear. Its trail takes in the poet’s summerhouse, and the village that became his home. It means the city will finally take the time to remember and treasure one more person in its long line of literary giants.

【1】Which of the following is TRUE about Thomas’s life in Oxford? A.Most of his works were created there. B.He wasn’t popular among students there.

C.Professors didn’t think he was academic enough. D.Knowing professors there brought him respect.

【答案】C

【解析】细节理解题。根据文章第二段最后一句“He wasn’t popular among them, because they thought he was a bit of a wastrel(不务正业者), so he hung out in pubs and met students.”可知,Thomas在牛津不太受欢迎,因为其他人认为他不务正业,故选C。

【2】What does the underlined sentence “He overstayed his welcome.” in Paragraph 4 mean? A.He stayed much longer than he had planned to.

B.He behaved inappropriately so that he was no longer welcome. C.He decided to return to Wales because he was more popular there. D.He was thinking about moving to South Leigh he had been dreaming of.

【答案】B

【解析】句意理解题。根据下一段的详细描述可知,托马斯的举止不当,所以不受待见,直至被人驱逐。故选B。

【3】What inspired Thomas to write UnderMilkWood? A.Studying at Oxford. B.Living in South Leigh. C.Living with the Taylors.

D.Learning from historical characters.

【答案】B

【解析】推理判断题。根据文章第五段第二句“However, it was here that his granddaughter Hannah Ellis believes Thomas found much of the inspiration for one of his most famous works, the radio drama UnderMilkWood.”并结

合前一句可知,住在South Leigh的经历激发了他写出他最著名的作品之一——广播剧UnderMilkWood。故选B。

【4】What does the underlined word “this” in the last paragraph refer to? A.His time in Oxford tends to get forgotten. B.He was only a guest when he was in Oxford.

C.There is something interesting about this little man. D.His connection to Oxford should be remembered.

【答案】D

【解析】词义猜测题。根据文章倒数第二段第一句“Indeed Mr Davies believes Thomas’s connection to Oxford would be better known if he had studied at the university.”以及下文的描述可知选D。

【5】What did Mrs Taylor do for Thomas? ①She put him and his family up in Oxford. ②She helped him to publish his poetry.

③She set up a house for him at South Leigh. ④She introduced him to professors in Oxford. ⑤She bought him a boathouse in Wales. A.①②④ B.①③④ C.①③⑤ D.②③⑤

【答案】C

【解析】细节理解题。根据文章第一段最后一句“...he had succeeded in charming Mrs Taylor, who put the family up in a summerhouse in their garden in the grounds of Magdalen College(牛津大学莫德林学院).”和文章第五段第一句中的“in a house set up for Thomas by Margaret”以及文章第六段第一句“Mrs Taylor also helped him return to Wales when he was ready in 1949, buying him a boathouse with her own money.”可知,C项是Mrs Taylor为Thomas所做的事。

【6】Where should “However, after a year living with the Taylors, things turned sour.” be put? A.① B.② C.③ D.④

【答案】C

【解析】推理判断题。文章第四段主要描述了托马斯因为自己的行为不检点,而受到泰勒的不友好对待。故此句应放在③之后,从而起到承上启下的作用。

四、其他

A lot of life’s energies are neutral(中性的),and it is we who interpret them to be positive or negative. However, the human part of us makes us more likely to think negatively of things and be affected by negative things. When the inner or deeper soul fails to maintain positivity around, it only creates more space for us to feel low and

negative. Negativity is most commonly created in an individual by himself/herself. Thoughts, feelings, words and even a negative attitude can develop negative energy in and around you.

Negative energy can affect the very essence(本质) of living that one believes in. It slowly grows and conquers your mind and spirit. It’s important that we avoid attracting negative waves, and focus on more positivity around us. A lot of people feel negative and have no idea as to how to get rid of it. Well, it isn’t easy to surface after drowning in negativity, but it sure isn’t impossible.

To bring back and attract positivity in your life, you are supposed to start with analyzing yourself, stop looking at your flaws, and highlight all the good aspects about you. Meanwhile, take the time to look within yourself and assess what can be changed and what is out of reach. It’s important to focus on changing the things that you have control over, because this is where you will see the most self-improvement.

Learn to get along with people. Don’t look down upon people, but treat them with respect and deal with people in the way that you would expect other people to treat you. Also stay away from envy, and stop finding faults and flaws in others, because negative energy survives on envy and hatred. So rid yourself of these devils and you will attract more positive energy.

Believe in your dreams and will power, and work hard to achieve your goals. Write down what you feel. Write down the good things that happened to you and feel appreciation. Thank yourself for a cheerful day. On the other hand, realize that ups and downs are a part of life and that we cannot have pleasant times always. When negativity occurs, don’t panic but face it.

The list is endless as even the smallest things in life can attract positivity. We’ve discussed some of the important aspects. So change yourself for the better, and meanwhile embrace all that life has to give you. Make sure that you have a lot of positive people and positive things around you all the time.

Bring Positive Energy into Your Life Causes of negative energy ·The nature of energies 【1】 on the people who interpret them, and we tend to be sensitive to negativity. ·Failing to maintain positivity increases the 【答案】depend/rely 【解析】根据A lot of life’s energies are neutral(中性的),and it is we who interpret them to be positive or negative. 可知,这里意思是能量的本质取决于我们怎么样去诠释它,所以填depend/rely。 【2】 of feeling negative. ·Many things can develop negative energy in you. ·Negative energy is harmful to us, so we should 【答案】risk/chance 【解析】根据When the inner or deeper soul fails to maintain positivity around, it only creates more space for us to feel low and negative.可知,当内在或更深处的灵魂不能保持正面性,这只会增加感觉低下或消极的风险,所以填risk/chance。 【3】 it with positive energy. · 【答案】replace 【解析】根据Negative energy can affect the very essence(本质) of living that one believes in. It slowly grows and conquers your mind and spirit. It’s important that we avoid attracting negative waves, and focus on more positivity around us. 可知,这里意思是消极的能量对我们有害,所以我们应该用积极的能量取代它,所以填replace。 【4】 negative energy isn’t easy, but it is possible. Opinions about negative energy ·Shift your 【答案】Removing 【解析】根据it isn’t easy to surface after drowning in negativity, but it sure isn’t impossible. 可知,这里意思是去除消极能量不容易,但是还是有可能的,所以填Removing。 【5】 from your flaws to good aspects. ·Do analyses about yourself and focus on making changes to what is under your 【答案】focus 【解析】根据To bring back and attract positivity in your life, you are supposed to start with analyzing yourself, stop looking at your flaws, and highlight all the good aspects about you. 可知,这里意思是把你的注意力从关注缺点转移到关注好的方面上来,所以填focus。 【6】. Tips ·Be kind and 【答案】control 【解析】根据Meanwhile, take the time to look within yourself and assess what can be changed and what is out of reach. It’s important to focus on changing the things that you have control over, because this is where you will see the most self-improvement. 可知,这里意思是分析你自己,并且集中于在自己控制之下改变,所以填control。 【7】 to others. ·Neither envy nor hate others. ·Be confident and work hard to achieve your goals. ·Record your emotions and be 【答案】respectful 【解析】根据Don’t look down upon people, but treat them with respect and deal with people in the way that you would expect other people to treat you. 可知,这里意思是要对别人友好并且尊重其他人,所以填respectful。 【8】 for those good things in your life. ·Don’t be nervous about the ups and downs in your life because they are 【答案】grateful/thankful 【解析】根据Thank yourself for a cheerful day. On the other hand, realize that ups and downs are a part of life and that we cannot have pleasant times always. 可知,这里意思是记录你的情绪,并且对你生命中美好的东西感激,所以填grateful/thankful。 【9】. 【答案】unavoidable/normal 【解析】根据On the other hand, realize that ups and downs are a part of life and that we cannot have pleasant times always. 可知,这里意思是对于生活中的起落不要紧张,因为它们是正常的,所以填unavoidable/normal。 【10】 yourself with positive people and things. Summary 【答案】Surround

【解析】根据Make sure that you have a lot of positive people and positive things around you all the time. 可知,这里意思是让充满正能量的人和事包围你,所以填Surround。

名师点睛:本文浅显易懂,层次分明,学生很容易把握文中中心内容。答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据。为避免不必要的错误,只要能使用原文的就尽量使用原文,即使自己总结也尽量使用短句。题目最难的就是小题六,根据前面的题干Do analyses about yourself and focus on making changes to what is under your__________可知,定位到第三段,根据第三段中Meanwhile, take the time to look within yourself and assess what can be changed and what is out of reach. It’s important to focus on changing the things that you have control over, because this is where you will see the most self-improvement. 意思是,花时间去审视自己,并且评

估什么是自己可以改变的,什么是自己所无法完成的,集中精力于可以改变的事情是非常重要的,所以填control,整句意思是“自我分析一下,然后专注于改变你控制之下的东西。”。

五、书面表达

请阅读下面短文,并按照要求用英语写一篇150词左右的文章。 Lang Lang is a world-class pianist who grew up in Shenyang. He went to a piano school in Beijing when

he was just eight. “You need fortune,” his father said. “But unless you work hard, no fortune will come.” What made Lang Lang sad was that his piano teacher in Beijing didn’t like him. “You have no talent. You will never be a pianist.” As an eight­year­old boy, Lang Lang was badly hurt. For the next two weeks he didn’t touch the piano. Wisely, his father didn’t push him, but waited.

Luckily, the day came when his teacher asked him to play some holiday songs. At first, he didn’t want to, but as he placed his fingers on the piano keys, he realized he could show other people that he had the ability to do it well. That day he told his father that he wanted to study with a new teacher. From then on, everything got turned around. He started winning competitions. Soon it was clear that he couldn’t stay in China forever—he had to play on the world’s big stages. In 1997 Lang Lang moved again, this time to

Philadelphia, the US.

There he spent two years practicing and by 1999 he had worked hard enough for fortune to take over. After his successful performance at Chicago’s Raviniu Festival, concerts in Lincoln Center and Carnegie Hall started pouring in. Lang Lang finally worked to reach the place where fortune spots him and lets him shine. 写作内容

1.用约30个单词写出上文概要;

2.用约120个单词就“成功”谈谈你的看法,内容包括: (1)你认为获得成功的因素有哪些?

(2)简述坚持(persistence)对于成功的意义; (3)举例说明坚持对你或你的同学的积极影响。 写作要求

1.写作过程中不能直接引用原文语句; 2.作文中不能出现真实姓名和学校名称; 3.不必写标题。 评分标准

内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________

【答案】This is the success story of the world famous pianist Lang Lang, which indicates that though fortune is important, persistence is actually the key to success.

There are many factors that contribute to success. It is said that the most important signs of successful people are that they are enthusiastic, have positive attitudes towards life and show persistence.

In your lifetime, you may succeed at some point due to your talent or fortune. However, life is filled with

hardships. You should face them bravely and finally achieve success by working hard. The secret of success is not to accomplish it at one stroke but to persist and never give up.

When I was in junior school, I often complained to my mother that it was impossible for me to work out the complicated maths problems. My mother encouraged me, saying, “You could succeed just because you still

persist with your studies when others give up.” So, I asked my teacher for help and began to do lots of exercises. Before long, I made great progress in maths. And I realized for the first time that the secret of success is never to give up and to work hard.

【解析】本文属于读写任务写作,首先,要概括文章的大意。写概述的步骤:1) 先找文章的要点(一般指关键词和全文或段落的主题句,阅读时划出);2) 然后用自己的话转换(转换词汇和句式);3) 最后整合中心要点,并简化句子,连贯成30字左右的小段落。这篇文章主要讲了世界著名钢琴家郎朗的成功故事,郎朗的故事告诉我们尽管运气是很重要的,但是坚持才是开启成功之门的钥匙。然后,用约120个单词就就“成功”谈谈你的看法。第一,要认真审题,就“成功”谈谈你的看法。第二,要确定时态,这篇文章要使用一般现在时,举例时,要使用一般过去时。第三,要确定文章的结构。第一自然段概述你认为获得成功的因素;第二自然段简述坚持对于成功的意义;第三自然段举例说明坚持对你或你的同学的积极影响。在写作过程中,上下文意思要连贯,符合逻辑关系,一定要契合题目所给出的信息,不要出现偏题问题。尽量使用自己熟悉的单词句式,同时也要注意使用高级词汇和高级句型使文章显得更有文采。按照要点去表达,不能有遗漏,写作时注意准确运用时态,上下文意思连贯,符合逻辑关系。写作时尽量使用自己会的单词、词组和句型,同时也要注意使用一些高级语法和句型,使自己的文章更有文采。 【亮点说明】这篇范文要点全面,语言精炼,简单句和复杂句交叉使用,如:This is the success story of the world famous pianist Lang Lang, which indicates that though fortune is important, persistence is actually the key to success. 这里使用了非性定语从句;When I was in junior school, I often complained to my mother that it was impossible for me to work out the complicated maths problems. 这里使用了时间状语从句。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- gamedaodao.com 版权所有 湘ICP备2022005869号-6

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务