注意事项:
1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息 2.请将答案正确填写在答题卡上
第一部分完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
Each of us struggles for self-respect and self-worth to some degree. I spent much time trying to achieve perfection in every aspect of my life. I was a happy kid with a lot of friends and a supportive family. But growing up was really 1 and even scary sometimes. During my childhood, I was constantly involved in something that included people’s viewing my achievements or my 2. I wanted everyone’s praise and acceptance, but I was my own toughest critic.
After I graduated from high school, my 3 to be “thin” began to trouble me. I began trying to diet by4 my food. In the beginning, I felt great—attractive and successful, almost superhuman. I even thought that I was better than everyone else. What I didn’t see was that I was slowly 5myself. People around me began to 6 my weight loss. They said with concern, “You’re losing too much weight.” “Elisa, you’re so thin.” All their words only suggested that I was getting closer to “ 7 ”. Sadly, I took my physical8 the first important in my life, 9 that it was the way to bee successful and accepted. Then I cut down my 10 more and more, until a 11 day consisted of half a teaspoon of nonfat yoghurt and coffee in the morning and a cup of grapes at night.
实用文档
But my poor 12 began to cause me to lose 13. Then one night, like many nights before, I couldn’t sleep and my heart felt as though it might beat out of my chest. I tried to 14 , but I couldn’t. The beating became so rapid and so strong that I could no longer 15. What I had done to diet nearly caused me to have a heart attack. I stood up, and immediately fell down. I was really 16 , and I knew I needed help. My roommate rushed me to the 17 , beginning the long road to my 18 . It took a lot—doctors, nurses, nutritionists, food supplements…And most important, a sense of what was true about myself got back on track with reality. I realized that, with my 19_ of trying to be “perfect” on the 20 , I had sacrificed who I was on the inside. What I know now is, we are—each and every one of us—already perfect. 1.A. hard 2.A. natures 3.A. problem
B. natural C. easy D. possible B. failures C. backgrounds D. scores B. promise C. way D. desire B. checking C. collecting
D.
4.A. controlling balancing
5.A. questioning killing
B. forgetting C. asking D.
6.A. help B. accept C. notice D. reject
7.A. devotion B. perfection C. destination D. attention 8.A. appearance B. exercise C. examination D. strength
实用文档
9.A. pretending B. realizing C. believing D. declaring 10.A. expense B. food C. movement D. travel
11.A. pleasant B. typical C. different D. difficult 12.A. nutrition
B. memory C. knowledge
D. taste D. job
13.A. sleep B. hope C. weight
14.A. walk B. cry C. relax D. talk 15.A. resist
16.A. disappointed 17.A. bed 18.A. glory 19.A. experience 20.A. outside 【答案】 1.A 2.B 3.D 4.A 5.D 6.C 7.B 8.A 9.C 10.B 11.B 12.A 13.A 14.C 15.B 16.D 17.B 18.C 20.A 19.A
实用文档
B. breathe
C. wake
D. remember
B. annoyed C. discouraged D. scared B. hospital C. school D. office B. discovery C. recovery
D. victory
B. decision C. skill D. deal
B. face C. mind
D. whole
【解析】
试题分析:每个人都会努力地去找到自尊自重,希望能够实现自我价值。作者也曾经费尽心思希望自己能够在生活的各个方面都实现完美。作者为了让自己看起来很苗条,曾经控制食欲,最终差点导致心脏病。由此,作者才知道自己做了多么愚蠢的事情,其实每个人是完美的。
1.A考查形容词辨析。A. hard艰难的;B. natural自然的;C. easy简单的;D. possible可能的。根据下文的,even scary,可知这里作者是指成长是艰难的,故选A。
2.B考查名词辨析。A. natures自然;B. failures失败;C. backgrounds背景;D. scores得分。根据上文的,achievements,以及连词or,可知这个空格所表达的内容应该和achievements相对,故选B。
3.D考查上下文联系。A. problem问题;B. promise承诺;C. way方式方法;D. desire欲望、渴望。根据下文内容,作者通过各种努力就是渴望自己能够变瘦,one’s desire to do sth.意为“某人渴望做某事”,符合语境,故选D。
4.A考查动词辨析。A. controlling控制;B. checking检查、审核;C. collecting收集,采集;D. balancing平衡。根据上文try to diet,以及下文内容,可知作者只吃一点点东西,所以她是在控制食量,故选A。
5.D考查动词辨析。A. questioning质疑;B. forgetting忘记;C. asking询问、要求;D. killing杀死。根据下文倒数第二段内容,可知作者差点心脏病发作,从中可以知道,作者这样的节食相当于慢性自杀。故选D。
6.C考查动词。A. help帮助;B. accept接受;C. notice注意;D. reject拒绝。根据下文的they said with concern,“You’re losing too much weight.”可知周围的人们担心作者,所以推测他们是注意到了我在减肥,故选C。
7.B考查上下文联系。A. Devotion贡献;B. Perfection完美;C. Destination目的地;D. Attention注意力。根据第一段的I spent much time trying to achieve perfection in every aspect of my life以及第二段的I felt great—attractive and successful, almost superhuman. I even thought that I was better than everyone else,可知作者认为这样做会使得自己变的更加有吸引力,能够成功减肥,也就是使得自己变的很完美,故选B。
8.A考查名词辨析。A. appearance外表;B. exercise运动、练习;C. examination检查、考试;D. strength力气。根据上文的,In the beginning, I felt great—attractive and successful, almost superhuman,可知作者觉得这样做会使得自己更有吸引力,外表看起来更美丽,很注重外表,故选A。
9.C考查动词辨析。A. pretending假装;B. realizing意识到;C. believing相信;D. declaring宣称。根据上一句,可知作者认为外表很重要,认为外表美丽了就会被更多的人接受,人生就会成功,也是作者一直努力的信仰,故选C。
实用文档
10.B考查上下文联系。A. expense费用;B. food食物;C. movement运动;D. travel旅游。根据后文,half a teaspoon of nonfat yoghurt and coffee in the morning and a cup of grapes at night,可知作者在控制自己的食量,使自己变的更瘦,故选B。
11.B考查形容词辨析。A. pleasant 愉悦的;B. typical平常的,典型的;C. different不同的;D. difficult困难的。根据上文可知,作者通过每一天的控制食量减下了很多体重,所以这里是平常的日子里,故选B。
12.A考查名词辨析。A. nutrition营养;B. memory 记忆力;C. knowledge知识;D. taste胃口。根据上文可知,作者为了减肥每天控制食量,最终会导致身体营养不良,故选A。 13.A考查上下文联系。A. sleep睡觉;B. hope希望;C. weight 体重;D. job工作。根据下文,Then one night, like many nights before, I couldn’t sleep,可知作者睡不着,故选A。 14.C考查动词。A. walk 行走;B. cry哭泣;C. relax放松;D. talk谈话。根据前文my heart felt as though it might beat out of my chest,可知作者的心脏都要跳出来了,又睡不着,所以推测她要让自己放松下来,故选C。
15.B考查动词辨析。A. resist抵制;B. breathe呼吸;C. wake醒来;D. remember记得。根据上文my heart felt as though it might beat out of my chest,可知作者的心脏跳动剧烈就像是要跳出来了,推测会影响作者的呼吸,使其呼吸不畅,故选B。
16.D考查形容词辨析。A. disappointed失望的;B. annoyed生气的;C. discouraged沮丧的、灰心的;D. scared害怕的。根据前文I stood up, and immediately fell down,可知作者的身体已经坏到站不起来了,让她感到很害怕,故选D。
17.B考查名词辨析。A. bed床;B. hospital医院; C. school学校;D. office办公室。根据下文It took a lot—doctors, nurses, nutritionists, food supplements,可知作者被送到了医院,故选B。
18.C考查名词辨析。A. glory荣耀;B. discovery发现;C. recovery康复;D. victory胜利。根据上文可知作者被及时送到了医院,所以在慢慢的康复过程中使得作者意识到了自己的错误,故选C。
19.A考查名词辨析。A. experience经验;B. decision决定;C. skill 技能;D. deal交易,根据上文可知,这是作者为了追求美丽的一次经历,故选A。
20.A考查名词辨析。A. outside外面;B. face脸部;C. mind思想;D. whole整个。根据下文I had sacrificed who I was on the inside,可知作者认为自己在追求外表的完美的同时伤害了自己的内在身体,故选A。 考点:考查科教类短文阅读。 第二部分(共两节,满分40分)
第一节阅读理解(共12小题,每小题2.5分,满分30分)
A
实用文档
My sister Grace Halloran spent most of her teen years in and out of the juvenile institutions(少管所) for minor offenses but, at 18 she was sent to prison for stealing a car. After three years behind the bars, she was released. Only a few years later, she was given a sentence far worse—she had an incurable and progressive disorder and would be totally blind. Meanwhile, Grace was also happily pregnant but terrified she would never see her child’s face. She believed she would succeed as a mother, although “success” had never been in her vocabulary before. She managed well despite fading vision.
For years she kept consulting specialists about her eye problems, only to be told that her son would also be blind by the time he was a teenager. She swore to find something, anything, to prevent him from facing her fate. When conventional medicine offered no hope, Grace began a personal quest. She entered a local college. The office for disabled students had her reading assignments put on cassette tapes so that she could listen and learn. She began studying anatomy, physiology and other health sciences. Everyone knowing her was astonished at her persistence to educate herself, restore her vision and keep focused on raising a son who would have perfect eyesight.
Eventually Grace’s own way worked and she earned the PhD. in Holistic Health for her successful work in improving serious eye disorder. Her eyesight slowly improved so much that she was able to qualify for a driving license. Even better, her son had perfect vision and was accepted into the Air Force.
21.From the passage we can know that Grace used to be _______.
A. aggressive B. troublesome C. ignorant D. petitive 22.How did Grace regain her eyesight?
A. By following the treatment from specialists. B. By just trying what was taught in the local college. C. By practicing the principles sought by herself. D. By adopting the experience fromother patients. 23.What is the power of Grace’s recovery?
A. Her love for her son. B. Her patience as a mother. C. Her desire to cure the blind. D. Her determination to earn the Ph. D. 24.The underlined word “quest” in Paragraph 2 probably means “___________”. A. adventure B. profession C. harvest D. search 【答案】 21.B 22.C 23.A 24.D
实用文档
【解析】 试题分析:
21.B细节理解题。根据第一段中,Grace Halloran spent most of her teen years in and out of the juvenile institutions(少管所) for minor offenses,可知小的时候就是经常闯祸出入少管所的一个孩子,说明是一个令人烦恼的孩子,故选B。
22.C细节理解题。根据文中She began studying anatomy, physiology and other health sciences,可知她开始自己去寻找各种健康的科学知识与方法,并且学习与练习,努力是自己的眼睛恢复,故选C。
23.A细节理解题。根据文中第二段的For years she kept consulting specialists about her … to find something, anything, to prevent him from facing her fate,可知自从她知道她的眼睛问题会遗传给她的孩子后,她就开始去寻求方法是自己的眼睛恢复,这是对儿子的爱使得她这么做,故选A。
24.D词义猜测题。根据划线单词前面,When conventional medicine offered no hope,可知传统的医药等都帮助不了她,所以她开始参加大学等等自己去寻找恢复眼睛的方法。Quest本意为“寻求“,在这里也作为寻找的意思,相当于search,故选D。 考点:考查故事类短文阅读。
B
How to apologize properly is much more difficult than we think. Provided you want to teach your children to apologize, you must be good at saying sorry yourself, especially to your own children. But how you say it can be quite tricky.
If you say to your children “I’m sorry I got angry with you, but …” what follows that “but” can make the apology ineffective: “I had a bad day” or “your noise was giving me a headache ” leaves the person feeling that he should be apologizing for his bad behavior in expecting an apology. Another method by which people appear to apologize without actually doing so is to say “I’m sorry you’re upset”; this suggests that you are somehow at fault for allowing yourself to get upset by what the other person has done.
Then there is the general, all covering apology, which avoids the necessity of identifying a specific act that was particularly hurtful or insulting, and which the person who is apologizing should promise never to do again. Saying “I’m useless as a parent” does not make any sense. These false apologies are used by people who believe saying sorry shows weakness. Parents who wish to teach their children to apologize should see it as a sign of strength, and therefore not voice these false apologies.
But even when presented with examples of really being sorry, children still need help to bee aware of the plexities of saying sorry. A three-year-old might need help in understanding that other children feel pain just as he does, and that hitting a playmate over the head with a heavy
实用文档
toy requires an apology. A six-year-old might need reminding that spoiling other children’s expectations can require an apology. A 12-year-old might need to be shown that taking the biscuit without asking permission is acceptable, but that borrowing a parent’s clothes without permission is not.
25. If a mother adds “but” to an apology,________. A. the child may feel that he owes her an apology B. she knows that the child has been hurt C. the child may find the apology easier to accept D. she feels that she should have apologized
26.According to the author, saying “I’m sorry you’re upset” most probably means “_______”. A. You have good reason to get upset B. I apologize for hurting your feelings C. I’m aware you’re upset , but I’m not to blame D. I’m at fault for making you upset
27.What can we learn from the last paragraph? A. the plexities involved should be ignored B. parents need to set them a good example C. their ages should be taken into account D. parents should be patient and tolerant
28.It can be inferred from the passage that apologizing properly is
A. to say sorry in a general way B. a way to improve your relationships C. a sign of social progress and social harmony D. not as simple as it seems 【答案】 25.A 26.C 27.C 28.D 【解析】
试题分析:本文是一篇日常生活类文章,恰当地表示自己的歉意会比我们原来认为的更为困难,在文章中提出了几种无效的道歉行为,说明道歉并不像我们认为的那么简单。 25.A细节理解题。根据文章第二段what follows that “but” can make the apology ineffective: “I had a bad day” or “your noise was giving me a headache ” leaves the person feeling that he should be apologizing for his bad behavior in expecting an apology.可知你but后面的内容会让别人认为他们需要向你道歉以回应你的歉意。这不是一种真诚的道歉方式,也不会有很好的效果。故选A。
实用文档
26.C细节理解题。根据文章第三段Another method by which people appear to apologize without actually doing so is to say “I’m sorry you’re upset”; this suggests that you are somehow at fault for allowing yourself to get upset by what the other person has done.可知说出“I’m sorry you’re upset”说明你认为对方的难受不是你的错。这也不是一种很有效的真诚的道歉的方式。故选C。
27.C推理判断题。根据最后一段中的A three-year-old 和A six-year-old以及A 12-year-old可知当我们向孩子道歉的时候,要考虑到他们的年龄,对于不同年龄的孩子要使用不同的道歉的方式。故选C。
28.D推理判断题。根据文章第一段How to apologize properly is much more difficult than we think.可知恰当地表示自己的歉意会比我们原来认为的更为困难。接着在文章中提出了几种无效的道歉行为。说明本文说明道歉并不像我们认为的那么简单。故选D。 考点:考查日常生活类阅读。
C
It has bee the modern substitute of glancing at your watch—the furtive(偷偷的)look at a phone screen to check for new messages or have a quick look at . Researchers have now found why we often feel such a strong urge to glance at our handset. Using your mobile, they say, is easily affected by other people.
A University of Michigan team says people are twice as likely to pull out their phones to check their messages or emails if they’re with someone who has just done the same. It also found that females were more likely to use their mobile than men because it was more ‘consistent’ with the daily lives of women.
The team watched students in dining halls and coffee shops around campus, observing pairs of students sitting at tables for as long as 20 minutes and recorded their cellphone use at 10-second intervals.
“What we found most interesting was just how often people were using their mobile phones,” Dr Daniel Kruger, the study’s co-author, said. “Every person we observed used his/her phone at least once while one woman was on hers about half of the time. You may see others checking their ining messages and be encouraged to check your own. ’’
Overall, the students used their cellphones in an average of 24 percent, the researchers found. But they were significantly more likely to use their phones (39.5 percent) when their panion had just done so in the previous 10-second interval than without the social clue, the researchers said, adding that this behavior was often repeated. Cell phones create an alternative way for one’s attention and may both promote and interrupt ongoing social activities, the researchers wrote.
实用文档
Kruger believes this pattern could be related to the effects of social acceptance and rejection. If one person in a pair engages in another conversation through their phone, his or her panion may feel rejected. That panion then might be forced to connect with others from outside so as not to feel left out.
29.People’s strong desire to check their messages partly results from ___________. A. the same behavior of other people B. the new messages of their handsets C. the update service of D. the modern substitute of their watches 30.How might one feel when his panion is busy checking messages? A. Relaxed. B. Ashamed. C. Ignored. D. Surprised.
31.The underlined part “this behavior” in Paragraph 5 refers to _______________. A. receiving social clues B. using the cellphones C. joining in activities D. engaging in conversations 32.Which of the following can be the best title of the passage? A. Social Acceptance and Rejection B. Females Use Mobiles More than Men C. How Do People Check Messages? D. Cellphone Use Is Spreading 【答案】 29.A 30.C 31.B 32.D 【解析】
试题分析:本文是一篇日常生活类文章,讲述了日常生活中一种常见的现象:使用手机。这里研究了使用手机是否会有传染性。研究人员发现,使用手机是有传染性的。一个人使用手机的同时,周围的人也会不自觉地掏出手机看看。
29.A细节理解题。由第一段Using your mobile,they say,is easily affected by other people.和第二段可以看出:当周围有人用手机时,即便你没事也要检查手机短信或邮件的可能性会增加一倍。这是因为我们受到了别人的影响,因此我们会做同样的事情。故选A。
30.C推理判断题。最后一段If one person in a pair engages in another conversation through their phone,his or her panion may feel rejected.That panion then might be forced to connect with
实用文档
others from outside so as not to feel left out.告诉我们:如果两个人在一起,其中一个在打电话,那么同伴就会感到自己被排斥了,为了自己不遭冷落,他就会强迫自己掏出手机与别人联络。故选C。
31.B细节理解题。从倒数第三段划线部分上下文可知:研究者发现,若旁边有同伴在未收到任何社交信号的情况下用手机的话,那另外一人使用手机的频率则会大幅增加。因此,“his behavior”指的是“using the cell phones”。故选B。
32.D主旨大意题。综合全文可以得出结论:使用手机也会传染,当看到别人收发短信时,也会不自觉地掏出手机。告诉我们人们在一起的时候,使用手机的行为是会被传染的。故选D。
考点:考查日常生活类短文阅读。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。(注意:E涂AB;F涂AC;G涂AD)
Easy Ways to Keep Your Brain Sharp
Everyone is forgetful, but as we age, we start to feel like our brains are slowing down a bit and that can be a very annoying thing. 33 Read on for some techniques worth trying. 1. 34
People who regularly made plans and looked forward to uping events had a 50 percent reduced chance of Alzheimer’s disease, according to a recent study. 35 Something as simple as setting a goal to have a weekly coffee date with a friend will do. There’s evidence that people who have a purpose in life or who are working on long or short-term goals appear to do better. In other words, keep your brain looking forward. 2. Go for a walk.
Mildly raised glucose (葡萄糖) levels can harm the area of the brain that helps you form memories and physical activity can help get blood glucose down to normal levels. In fact, exercise produces chemicals that are good for your brain. 36 3. Learn something new.
Take a Spanish class online, join a drawing club, or learn to play cards. A study found that mental stimulation (刺激) limits the weakening effects of aging on memory and the mind. But the best thing for your brain is when you learn something new and are physically active at the same time. 37 or go dancing with your friends. A. Focus on the future.
B. This can be especially harmful to the aged. C. It should be something like learning gardening. D. So take a few minutes each day to do some reading.
实用文档
E. But don’t worry if your schedule isn’t filled with life-changing events. F. Luckily, research shows there is a lot you can do to avoid those moments. G. In other words, when you take care of your body, you take care of your brain 【答案】 33.F 34.A 35.E 36.G 37.C
考点:考查上下文匹配能力。
第II卷(非选择题共80分)
第一部分、单词拼写(Book7 Unit1-3共10小题;每小题2分,满分20分) 38.Sunshine is _____________ to all living things. (对…有益处的)
39.He took time out from campaigning to _____________ his mother to dinner.(陪伴) 40.A military court sentenced him to death in his ___________. (缺席) 41.The past 20 years has ____ great changes in Shenzhen.(见证)
实用文档
42.The robot is going to be __________ to see if it can really do the housework.(检验出) 43.I wish everyone would stop talking and just _____________. (让我一个人待着)
44.We got married 17 years ago but we ________ last year due to differences in character and personality.(离婚)
45.I ________ all my wishes should e true some day.(渴望,期望)
46.Old Wang lives on a ______, which es to about 1,500 yuan per month. (退休金) 47.Japan attacked America and America __________ war upon Japan the next day.(宣布) 【答案】 38. beneficial 39. acpany 40. absence 41. witnessed 42. tested out 43. leave me alone 44.divorced 45.desire 46.pension 47. declared 【解析】
38. beneficial考查短语。be动词后边接形容词。beneficial意为“有益的”,be beneficial to意为“对……有益处”,是固定结构,句意:阳光对活的生物都有益处。故填beneficial。 39. acpany考查动词。to是介词,介词后面动词用原形。Acpany sb. to do sth.意为“陪伴某人做某事”。句意:他从竞选中花了很长时间陪他的妈妈吃晚饭。故填acpany。
40. absence考查名词。absence是名词,意为“缺席”,句意:由于他的缺席一个军事法庭判他死刑。故填absence。
41. witnessed考查动词。witness意为“亲眼目睹”。根据前面,The past 20 years,可知这句话的动词应该是现在完成时,所以has后面应该用witness的过去分词witnessed。句意:过去的20年已经见证了深圳的大改变。故填witnessed。
42. tested out 考查短语。test out意为“检查出”。Robot是被检验的,与动词test之间形成被动关系,所以这里应用“be动词+动词过去分词”表示被动。句意:机器人将要被检验出来看看是否能够真的做家务。故填tested out。
43.leave me alone考查短语。leave me alone意为“让我一个人呆着,让我一个人静静”。根据and,可知前后两句的动词的形式应该是相同的,前面是动词原形,所以这里也应该用动词原形。句意:我希望每个人都停止说话并且让我一个人静静。故填leave me alone。
实用文档
44.divorced考查动词。divorce意为“离婚,分开”。根据空格后面last year,可知这件事情发生在过去,所以动词应该用一般过去时。句意:17年前我们结婚,但是去年由于性格和个性差异我们离婚了。故填divorced。
45.desire考查动词。desire意为“渴望”。根据后面some day可知这句话是一般现在时,前面主语是I,后面动词用原形。句意:我希望我所有的愿望能在将来某一天实现。故填desire。 46.pension考查名词。pension意为“退休金,养老金”。不定冠词a后面接名词。句意:王老先生靠每个月1500元的养老金生活着。故填pension。
47. declared考查动词。declare意为“宣布”。根据空格前面and可知,前后的动词形式是一样的,and前面动词是一般过去时,所以这里也应该是一般过去时。句意:日本袭击了美国,并且美国第二天就向日本宣战了。故填declared。 考点:考查词汇和语法的运用能力。
第二部分、语法填空 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
Daniel Davila can often 48 (see) walking around the city of San Francisco. Sometimes people are surprised to see him walking 49 any shoes or socks, 50 Daniel doesn’t mind at all. He likes to walk barefoot, and so 51 740 other members of Dirty Sole Society, the club that Daniel started years ago. Daniel’s idea for this is to encourage others to live 52 (free) —free of shoes. According to Daniel, the barefoot life has many advantages. 53 most important is simply that it feels good. He also says that 54 (walk) barefoot allows you to experience the world directly by touching it with your feet. In addition, the feet do not smell so much 55 they stay dry, making it hard for bacteria to grow. And of course, walking barefoot keeps your feet 56 good shape, so it’s actually 57 (healthy) than wearing shoes. 【答案】 48. be seen 49. without 50. but/which 51. do 52. freely 53. the 54. walking 55. because 56. in 57. healthier 【解析】
实用文档
48. be seen考查动词。根据后面,Sometimes people are surprised to see him,可知Daniel Davila是被人们看见在散步的,两者之间构成被动语态,所以用“be动词+动词过去分词”表示被动。同时can是情态动词,后面动词应用原形,故填be seen。
49. without考查介词。without意为“没有”。根据后文,walk barefoot,可知Daniel Davila散步时不穿鞋子和袜子的,是光着脚的。故填without。
50. but/which考查连词。根据后文,doesn’t mind at all,可知他根本不在乎别人的眼光,与前面构成相反意思,所以可以用but连接;或者将这句话看成是非性定语从句,中间有逗号,which用来指代前面他不穿鞋子人们很惊讶的看他的这件事情。故填but/which。 51. do考查固定结构。So do 740 other members意为“其他740位成员也这样做”,这是固定用法,就像“so do I表示我也是”一样,故填do。
52. freely考查副词。freely用来形容前面的动词live,具有强调的意味,强调生活很自由,故填freely。
53. the 考查最高级。根据后面,most important,可知这里是最高级,最高级的一种形式是“the +most+形容词”,故填the。
54. walking考查动词。根据后面动词allows,可知从句中已经有一个动词,所以这里是动名词做主语的形式,walk和人之间构成主动关系,所以用动词-ing的形式表示,故填walking。 55. because考查连词。根据后面,they stay dry,可知这句话是对前面the feet do not smell so much,的一种说明,所以这里应该用表示解释说明原因的连词,故填because。 56. in考查介词。in good shape意为“在良好的形状下”,是固定用法,故填in。
57. healthier考查比较级。根据空格后面,than,可知这里是比较级,所以用形容词的比较形式,故填healthier。
考点:考查词汇和语法的运用能力。
第三部分、短文改错(10小题;每小题1.5分,满分15分)
文有 10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(˄),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(╲)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意 1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改 10处,从第11处起不计分。 It's reported that many people died of traffic accidents each year. Road safety has aroused the widely attention of the public. Many rules have made to reduce the traffic crashes, especially for the ones involved in the pedestrians. In my opinion, we should make road safety seriously in our daily life. While used the road, we must walk on the pavement and learn to protect us. Besides, car drivers should obey the traffic rules,that is both good for themselves and others. In the word,
实用文档
obeying the traffic rules are what all of us should pay attention to particularly. After all, life is not a small matter. 【答案】 58.died—die 59.widely----wide 60. have后加been 61.去掉for 62. make---take 63. used----using . us---ourselves 65. that---which 66. the----a 67.are-----is
考点:考查词汇和句型的运用。 第四部分、书面表达(30分)
68.在英语课堂上,你喜欢你的老师上课时只用英语,还是英语汉语兼用?某英语杂志就此话题邀请中学生发表看法。请你围绕“How do you prefer your English classes to be taught? In
实用文档
English only, or in both English and Chinese?”这个话题,参考所给要点,选择一种授课形式,写一篇英语短文。
注意:1. 只选择一种授课形式; 2. 词数120个左右
授课形式一:只用英语授课形式二:英语汉语兼用
优点:有助于提高听说能力等…… 优点:易于理解等…… 缺憾:不易听懂等…… 缺憾:英语氛围不浓等…… 结论: …… 结论: ……
【答案】 (1)
I prefer my English classes to be taught in English only. As we all know, a good learning
environment is vital if we want to study English well. Classes taught in English provide students with such an environment. When English is the only language used in the classroom, students will have more opportunities listening and speaking. Therefore, they will be able to learn more quickly.
However, there are some problems with this teaching method. As we haven’t mastered enough English words, sometimes we may find it difficult to follow the teacher. Slow learners may even lose interest in English.
Practice makes perfect. To learn English well requires a lot of practice. Therefore, I like my English classes to be taught pletely in English. (2)
I prefer my English classes to be taught in both Chinese and English. In my opinion, learning
English is a step-by-step process. As middle school students, we only have a small vocabulary. If the teacher can use some C hinese in an English class, we will understand the lesson better.
Of course, an English class taught in two languages has its shortings. Such a class cannot
create a good atmosphere for English learning. Some students will speak Chinese all the time and cannot learn English well.
If you want to learn a lesson well, you have to understand it first. To help students understand the lesson better, the teacher should use Chinese from time to time. Therefore, I like my teacher to use both English and Chinese in teaching. 【解析】
试题分析:本文是一篇自由性的话题作文。首先:读文章的大题目,获取大题目的主要信息。比如,本题中通过一个选择问句“How do you prefer your English classes to be taught? In English only, or in both English and Chinese?”引出学生对于喜欢的上课方式的选择为话题。可知这里有两种选择方式:一种只用英语上课;另一种中英文兼用。其次学生只需要选择一种
实用文档
进行文章的书写,以此确定自己作文的主要话题。然后阅读小题目中的要求,获取主要信息。按照信息对文章结构进行分析。最后根据题目要点逐一进行写作,避免遗漏。在写作的过程中个,尽量多使用新颖的辞藻以及句型,抓住批卷老师的眼球。
实用文档
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- gamedaodao.com 版权所有 湘ICP备2022005869号-6
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务